Ana Sayfa / Gündem / Suudi Kralı Selman öldü mü, yaşı

Suudi Kralı Selman öldü mü, yaşı

Kral Selman öldü yerine Prens Selman mı geçti Suudi Arabstan’da bilgisi. Suud Kralı Selman bin Abdülaziz’in uzun zamandır görünmemesi ve Prens Muhammed bin Selman tarafından diğer velihat prenslerin tutuklanması akıllara kral Selman’ın ölmüş olabileceğini getiridi. Kral Selman kimdir, kaç yaşındadır ve öldü mü? Detaylar haberimizde.

Kral Selman kaç yaşında öldü yerine Suudi Arabistan’da kim kral olacak yoksa ülkede yeni bir darbe mi olacak soruları. Suud ülkesinde Kral Selman’ın öldüğü öne sürülüyor. Suud kralı Selman bin Abdülaziz aldığı politik kararlar, batı ve başta ABD ile olan ilişkileri ve de Türklere ve Türkiye’ye olan bakışı açısı nedeniyle sürekli gündeme gelmektedir. Uzun zamandır kralın görülmemesi ve birçok çocuğu olduğu bilinen kralın çouklarının prens Muhammed Selman tarafından tutuklanması gündem oldu. Kral Selman bin Abdülaziz hakkında merak edilenleri sizler için kaleme aldık.KRAL SELMAN KİMDİR?Selman bin Abdülaziz doğum tarihi: 31 Aralık 1935Selman bin Abdülaziz kaç yaşında: 84Selman bin Abdülaziz doğum yeri: RiyadSelman bin Abdülaziz mesleği: Suud, prens ve kral.KRAL SELMAN’IN HAYATI VE BİYOGRAFİSİSuudi Arabistan’ın Riyad şehrinde 31 Aralık 1935 tarihinde doğmuştur. İlk Suud kralı Abdullah bin Abdül Aziz babası, annesi ise Hassa Sudayri’dir. Suud Kralın 45 çocuğundan 25. oğludur. Selman bin Abdülaziz, kraliyet çocuklarına eğitim veren Prens Okulu’na gitmiştir. Orada aldığı eğitimden sonra mezun oldu ve politikaya atılmaya başladı.
Kral Selman öldü mü? Kral Selman kimdir? Suud Kral Selman kaç yaşında? Kral Selman hangi görevleri yaptı? Kral Selman’ın hayatı ve biyografisi!
Selman bin Abdülaziz
KRAL SELMAN’IN POLİTİK YAŞAMISelman bin Abdülaziz siyasi deneyimini ve yükselişini 1950’li yıllarda yakalamıştır. Bu dönemde Suudi Ailesi Konseyi Başkanı olmuştur. Bunun yanında önemli devlet hizmetleri de gerçekleştirmiştir. Riyad’ın belediye başkanlığını ve valiliğini yapmıştır. En uzun görev süresi Riyad Bölgesi Valisi olduğu zamandır. Tam olarak 48 yıl sürmüştür. O görevi bırakmış ve 5 Kasım 2011 tarihinde savunma bakanı olmuştur.Kardeşi ve kralın seçtiği veliaht olan, Nayif bin Abdülaziz vefat edince velihatlık Selman bin Abdülaziz’e geçmiştir. Ağabeyi Kral Abdullah’ın ölümüyle de Suudi Arabistan’ın yeni kralı olmuştur. Göreve gelmesinin ardında 30’lu yaşlardaki oğlu Prens Muhammed’i Savunma Bakanı yapmıştır.KRAL SELMAN BİN ABDÜLAZİZ ÖLDÜ MÜ?Suud kralnın ölümü ile ilgili şuana kadar herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Fakat Bahreyn Televizyonu Kralın öldüğünü iddia etti. Uzun zamandır kralın görünmemesi ve yaşayan velihatların Prens Muhammed tarafından tutuklanması ve saf dışı bırakılması kralın ölmüş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.
KRAL SELMAN’IN EVLİLİKLERİ, EŞLERİ VE ÇOUKLARIEŞİ: Sultana bint Turki el-Sudayri;Çocukları:Fehd bin Selman el-Suud (d. 1955 – ö. 2001)Sultan bin Selman el-SuudAhmed bin Selman el-Suud (d. 1958 – ö. 2002)Abdülaziz bin Selman el-SuudFaysal bin Selman el-SuudHassa bint Selman el-SuudEŞİ:Sare bint Faysal el-Sebi’i (boşandı);Çocukları:Suud bin Selman el-SuudEŞİ:Fehda bint Felah bin Sultan el-Hıslin el-Acemi;Çocukları:Muhammed bin Selman el-SuudTurki bin Selman el-SuudHalid bin Selman el-SuudNayif bin Selman el-SuudBender bin Selman el-SuudRakan bin Selman el-SuudEŞİ:Mazavi bint Mecid bin Abdülaziz ed-DevişEŞİ:Sultana bint Mendil el-Halidi

İlginizi Çekebilir

MEB, 20 bin öğretmen atama sonuçları

Son dakika MEB öğretmen ataması. MEB, 20 bin öğretmen ataması sonuçları. 2024 ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ! …

Sınırsız Hosting