Ana Sayfa / Kime Ait / Suudi yönetiminde Kudüs haberlerine sansür
İSRAİL ASKERLERİNİN FİLİSTİNLİYE İŞKENCESİ

Suudi yönetiminde Kudüs haberlerine sansür

İsrail’in kirli ve tehlikeli Kudüs hamlesine Suudi Arabistan sessiz kalıyor. Kudüs’teki protesto görüntü ve haberlerine Suudi Arabistan yönetimince kendi basınına sansür getirildi. Suudi Arabistan yönetimiyle İsrail’in ve ABD’nin gizli tezgahı basın tarafından yazılamayacak. Orta Doğu merkezli haber portalı Middle East Monitor, Arap basınına dayandırdığı haberde Suudi Arabistan yönetiminin ülkedeki medya kuruluşlarına Trump’ın Kudüs kararı hakkında çok fazla yayın yapmamaları konusunda uyarıda bulunduğunu duyurdu.

İSRAİL ASKERLERİNİN FİLİSTİNLİYE İŞKENCESİ

Suudi Arabistan Kudüs protestoları nedeniyle basın yayın kuruluşlarına sansür uyguluyor iddiası. Suudi Arabistan, İsrail’in yanında görüntü veriyor. Londra merkezi Arapça gazete El Arabi el Cadeed gazetesi, talimatın ülkede bulunan TV, radyo ve gazete yöneticilerine gönderildiğini ifade etti.

Habere göre, Suudi yetkililer televizyon kanallarına Trump’ın kararına ilişkin haberlere, haber programlarında çok fazla yer vermemesine ilişkin bildiri gönderdi. Suudi yetkililerin neden bu şekilde bir karar aldığı ise bilinmiyor.

Suudi Arabistan elçilğinden yapılan yazılı açıklamada, “Ürdün’de yaşayan ve okuyan Suudi Arabistan vatandaşlarının güvenliği korumak adına protestolardan uzak durmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bahreyn elçiliğinden de benzer açıklama yapılarak, “halka açık yerlerdeki protesto gösterilerinden uzak durlması” çağrısında bulunuldu.

İlginizi Çekebilir

FED yeni faiz kararı

FED son faiz kararı açıklandı. FED faizi sabit tuttu. FED kararı sonrası dolar ve para …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting