Ana Sayfa / Manşet / T-625 helikopter özellikleri (Türk Helikopteri)

T-625 helikopter özellikleri (Türk Helikopteri)

T-625 ilk Türk helikopterinin özellikleri, fiyatı ve teknik özelliklerini derledik. Türkiye’nin ilk özel helikopteri olan T-625 özgün tasarımı ile sınıfının en iyilerinden biri olacak. T-625 helikopterini yapan firma ve helikopterin özellikleri. ‘İlk Türk helikopteri’ T-625, İstanbul’da 9 Mayıs’ta kapılarını açacak IDEF Savunma ve Havacılık Fuarı’nda kamuoyunun önüne çıkacak.

IDEF 9 Mayıs’ta başlıyor ve fuarın gözdesi ilk Türk helikopteri olan T-625 olacak. Tasarım ve üretimini TUSAŞ’ın yaptığı ‘İlk Türk helikopteri’ T-625, İstanbul’da 9 Mayıs’ta kapılarını açacak IDEF Savunma ve Havacılık Fuarı’nda kamuoyunun önüne çıkacak. Helikopterin ilk test uçuşunun 6 Eylül 2018 sabahı saat 06.00’da yapılması planlanıyor.

T-625 HELİKOPTERİNİN AĞIRLIĞI VE YOLCU SAYISI

Türk hilekopteri T-625 pilot ile birlikte 13 kişiyi taşıyabiliyor. Fuarda, pilot+12 yolcu kapasiteli T-625 helikopterinin “mock-up” olarak adlandırılan test modeli sergilenecek. T-625 hem askeri hem de sivil ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak tasarlandı. Çift motora ve 5 ton kalkış ağırlığına sahip olacak.
T-625 helikopterleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kullanmakta olduğu, hizmet ömürlerinin sonuna yaklaşılan UH-1H nakliye helikopterlerinin yerini alacak. T-625 helikopterlerinin emniyet, hava ambulans ve arama- kurtarma modelleri de geliştirilecek. Helikopter, yurtdışı satışına yönelik EASA (Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı) sertifikasına sahip olacak. Helikopterin ilk test uçuşunun Eylül 2018’de yapılması planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala şehit oldu

Sözleşmeli onbaşı Recep Kabala, Pençe-Kaplan bölgesinde şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kaplan operasyonu bölgesinde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting