Ana Sayfa / İlginç / Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin tadilatı sırasında bulduğu çok sayıda altın ve gümüş para, tahminlerin çok ötesinde bir fiyata satıldı.

Tadilat yapılan evde define bulundu. İngiltere’de evini tadilata sokan adam hazine buldu zengin oldu. evde define ve hazine bulundu.

İngiltere’nin Dorset bölgesinde Robert ve Becky Fooks çifti, yeni aldıkları evin zemininde buldukları eski paralarla zengin oldu.

Robert Fooks, tadilat için kazı yaparken paraları toprağa gömülü bir kasenin içinde buldu. Çift, bazı paraların altın olduğunu fark edince yetkililere başvurdu.

Yapılan incelemelerde, binden fazla altın ve gümüş paranın 16. ve 17. yüzyıldan kaldığı belirlendi.

Evin tadilatı sırasında bulunan bozuk paralar, açık arttırmada tahmin edilen değerin iki katına, yani 60 bin sterline (2 milyon 425 bin TL) satıldı. Fooks çifti, sürpriz şekilde kazandıkları parayla evin taksitlerini ödeyeceklerini söyledi. British Museum, daha önce bulunan bozuk paraların İngiltere İç Savaşı sırasında servetini saklamaya çalışan bir toprak sahibine ait olduğunu iddia etmişti.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting