Ana Sayfa / Gündem / Tahıl koridoru kapandı

Tahıl koridoru kapandı

Rusya, tahıl Koridoru anlaşmasını bitirdi, Ukrayna7dan gemiler çıkamayacak. Ukrayna tahılı dünyaya gönderilemeyecek Putin, anlaşmayı bitirdi. Rus lider Putin kendini ihanete uğramış olarak görüyor ve yeni hedefi Türkiye ve Reis olacak gibi görünüyor.

Tahıl koridoru kapandı, Rusya, resti çekti. Ukrayna tahılı artık ülkeden çıkamayacak gemilerin Ukrayna limanlarına giriş çıkışları tehlikeli oldu. Rusya: Verilen sözler tutulmadı, tahıl koridoru anlaşması bugünden itibaren yürürlükte olmayacak.

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birlemiş Milletler arasında imzalanan “Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması”nın süresi bugün doluyor. Kremlin’den yapılan anlaşmaya ilişkin kritik açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Tahıl Koridoru Anlaşması bugünden itibaren yürürlükte olmayacak Rusya’nın şartları kabul edilirise anlaşmaya dönülecek” dendi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak için Birleşmiş Milletler (BM), Rusya, Türkiye ve Ukrayna, 22 Temmuz 2022’de İstanbul’da düzenlenen törenle Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nı imzalamıştı.

Daha önce 3 defa uzatılan anlaşmanın süresi bugün doluyor. Ankara, anlaşmanın yeniden uzatılması için bir süredir girişimlerini sürdürüyor. Ancak Moskova, anlaşmanın Rusya ile ilgili kısımlarının uygulanmadığını öne sürerek tahıl koridoru anlaşması bugünden itibaren yürürlükte olmayacağını açıkladı.

İlginizi Çekebilir

Fenerbahçe lige havlu attı

Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı kalmadı. Konyaspor-Fenerbahçe maçı 0-0 bitti ve Galatasaray’la arasındaki puan farkı 6’ya çıktı. …

Sınırsız Hosting