Ana Sayfa / Manşet / Taklit güneş gözlüğü kör edebilir
GÖZLÜK KADIN GÜNEŞ

Taklit güneş gözlüğü kör edebilir

Yaz güneşinden korunmak için çoğumuz güneş gözlüğü takarız. Sağlık açısından doktorlar da güneş gözlüğü takılmasını istiyor ancak sahte ve taklit güneş gözlüğü sizi korumaz tam tersini sizi sağlığınızdan hatta kör bile edebilir. Son günlerde güneş yüzünü pek göstermese de önümüz yaz. Güneş ışınlarının faydası kadar zararları da var. Bu yüzden güneş gözlüğü kullanımı çok önemli. Önemli olan ise satın aldığımız gözlüğün özellikleri.

Ucuz diye aldığınız çakma ve taklit bir güneş gözlüğü hayatınızı karartabilir aman dikkat. Güneşin zararlı ışınları göz sağlığını bozup birçok hastalığa neden olabiliyor.

Güneşteki ultraviyole ışınlarının özellikle katarakt ve sarı nokta hastalığının baş etkenleri arasında olduğunu belirten Göz Doktoru Banu Açıkalın, “Bunların dışında göz kapağında tümörlere veya renk bozukluklarına da yol açabiliyor” dedi.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ NASIL SEÇİLİR

Bu yüzden güneş gözlüğü kullanmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Açıkalın, “Biz ülke olarak ultraviyole ışınlarına çok maruz kalıyoruz, en yüksek Van’da, daha düşük olarak da batı taraflarında“ diye konuştu.

Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çeken Açıkalın, şunları söyledi:

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNÜ KİMLER TAKMALI

“Gözlük alırken dikkat edeceğimiz şey gözlüğün ultraviyole ışınlarından koruyucu olması. Çünkü gözümüze an zararlı ışınlar bunlar ve güneş gözlüğünü güvenli bir yerden almamız gerekiyor. Daha çok da kahverengi ve füme camları öneriyoruz.“
Çok güneşte kalmak baş ağrısı ve göz kapaklarında kırışıklıklara da neden oluyor.

Güneş ışınlarının daha dik geldiği 10 ile 16 saatleri arasında mutlaka gözlük takılması isteniyor. Ayrıca göz sağlığı için bol su, sebze ve meyve ile balık tüketimi de çok önemli.

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da kaçak trafo opğerasyonu

Şanlıurfa ilçelerinde kaçak trafo operasyonları. Kaçak elektrik kullanan çiftçiler yakalandı. 100 bin nüfuslu ilçeye yetecek …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting