Ana Sayfa / Kime Ait / TEB kime ait, sahibi, ülkesi

TEB kime ait, sahibi, ülkesi

TEB bankası kime ait, hangi ülkenin ve Türkiye’de kaç şubesi var bilgisi. Türkiye’deki bankalar ve bankaların kime ait hangi ülkelere ait olduğu bilgisi. Türkiye’nin en köklü finans kurumlarından Türk Ekonomi Bankası yani TEB Kime Ait, Teb hangi ülkenin olarak ülkemizde hizmet veriyor?

TEB hangi ülkenin, Türkiye’deki şube sayısı. Fransa bankaları ve TEB kimin bilgisi. Türkiye’nin en köklü finans kurumlarından Türk Ekonomi Bankası (TEB), bankacılık faaliyetlerine ne zaman başladı,kime ait? Kurulduğu yıldan bu yana genişlettiği şube ağı, ürün ve hizmet çeşitliliği ile yatırım, leasing, faktoring, sigorta ve portföy yönetimi gibi finans sektörünün çeşitli alanlarındaki aracılık faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu sayfada yer alan bilgilere göz atarak Teb’in sahibinin kim olduğunu öğrenebilirsiniz.

Teb Sahibi Kim?
Türkiye’de öncelikli çalışma prensibi olarak profesyonel yönetim, şeffaflık ve etik değerlerin öncülerinden biri olan TEB, çalışmalarını Sermaye Piyasaları Kurulu’nun yayınladığı “Kurumsal Yönetim İlkeleri” ile tam bir uyum içinde sürdürmektedir. Türk Ekonomi Bankası, Türkiye’de faaliyet gösteren bir bankadır. 1982 yılında Çolakoğlu Grubu tarafından satın alınana kadar yerel bir banka olarak faaliyet göstermiştir. Teb bankası yani Türkiye ekonomi bankası 1927 senesinde Kocaeli ilinde Kocaeli Halk Bankası T.A.Ş. unvanı ile kurulan Teb bankası 1982 senesinde Çolakoğlu Grubu tarafından satın alınana kadar yerel banka olarak faaliyet sürdürmüş ve mütavazi yapısına rağmen özellikle Kocaeli il sınırları içinde ekonomiye katkı sağlamıştır.

Çolakoğlu şirketler grubu 1982 senesinde bankanın tamamını satın aldıktan sonra yurt çapında faaliyete başlayan Kocaeli Halk Bankası T.A.Ş. ismi bu tarih itibari ile el değişiminden ötürü Türkiye Ekonomi Bankası olarak değiştirilmiş ve genel müdürlüğü İstanbul il sınırlarına taşınmıştır. Türkiye’nin en köklü finans kurumlarından Türk Ekonomi Bankası (TEB), bankacılık faaliyetlerine 1927 yılında başlamıştır. 1980 senesinde İlkesan Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi adı ile kurulan ve 1998 senesinde TEB Mali Yatırımlar Anonim Şirketi bünyesine 1982 senesinde katılan Kocaeli Halk Bankası T.A.Ş. adı Teb Bankası olarak değiştikten sonra şube sayısını hızlar arttırmıştır. 2000 senesinde hala açılan Türkiye Ekonomi Bankasının %84,2’lik hissesi Teb Holding Bünyesinden kurulan TEB Mali Yatırımlar A.Ş.ye devrolmuştur.10 Şubat 2005 senesinde ise dünyanın 6. Büyük bankası , Euro bölgesinde ise en büyük bankası olan BNP Paribas ile ortaklık kuran Türkiye Ekonomi Bankası bu ortaklık ile %50 hissesini BNP Paribas firmasında devretmiştir.

Teb Hangi Ülkenin?
1927 yılında Kocaeli Halk Bankası T.A.Ş. unvanıyla kurulmuştur. 1982 yılında Çolakoğlu Grubu tarafından satın alınana kadar yerel bir banka olarak faaliyet göstermiştir. Türk Ekonomi Bankası, Türkiye’de faaliyet gösteren bir bankadır. TEB, BNP Paribas ile gerçekleştirilen stratejik ortaklığın ardından, kurumsal, ticari ve özel bankacılık alanlarındaki uzmanlığını bireysel bankacılık, işletme bankacılığı ve KOBİ bankacılığı alanlarına da taşımıştır. Yalnızca finansal anlamda büyümeye değil verimliliğe de odaklanarak tüm paydaşları için daha fazla değer yaratmayı hedefleyen TEB, KOBİ’lerden kadın patronlara, finansal okuryazarlıktan girişimciliğe, inovasyondan spora kadar geniş bir alanda sorumluluk bilinciyle projelerini hayata geçirerek hem TEB markası hem de Türkiye’ye değer katmayı sürdürmektedir.

İlginizi Çekebilir

Ali Erbaş’ı kaç kişi koruyor

Lüks ve şatafat tutkusuyla gündemde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Ebaş’ı adeta bir ordu koruyor. …

Sınırsız Hosting