Ana Sayfa / Genel / Temel Karamolloğlu’ndan şehit eşi açıklaması

Temel Karamolloğlu’ndan şehit eşi açıklaması

Şehit annesinin üzerine yürüdüğü öne sürülen SP Lideri Temel Karamolloğlu açıklama yaptı ve şehit eşinin üzerine yürümediğini söyledi. Seçim çalışmalarına başlayan Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, basın mensuplarıyla dün akşam yemeğinde biraraya geldi. Gündeme ilişkin çarpıcı tespitlerde bulunan Karamollaoğlu, hakkında ortaya atılan “15 Temmuz Şehidinin üzerine yürüdü” haberlerine de tepki gösterdi. Saadet Lideri ” Yapılan haberlerde çarpıtma var. Ben acısını yaşayan bir kadının üzerine yürümedim” dedi.

Temel Karamolloğlu şehit eşinini üzerine yürüdüğü haberleri çarpıtma mı? Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamolloğlu, şehit eşinin üzerine yürüdüğü haberlerine tepki gösterdi. Şehit Eşi Esma Yıldız ile yaşadığı diyaloğu anlatan Temel Karamolloğlu, haberlerin çarpıtıldığını öne sürdü.

24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalarına başlayan Saadet Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, Eyüpsultan’daki ziyaretlerinin ardından basın mensuplarıyla akşam yemeğinde biraraya geldi. Yemeğe Can Ataklı, Oral Çalışlar, Nuray Mert, İsmail Saymaz, Kadri Gürsel, Yıldıray Oğur ve Fehmi Koru’nun yanı sıra çok sayıda gazeteci-yazar katıldı. İktidar partisinin ülke sorunlarına çözmek yerine yeni sorunlar getirdiğini savunan Karamollaoğlu, “İktidara gelirken, demokrasi, fikir, inanç özgürlüğü vaatleri vardı. Avrupa’yla birleşecektik. ABD ve İsrail stratejik müttefikimizdi. En önemli değişikliği de ekonomide yapacaklardı. Ama batı kapitalizmini batıdan daha katı bir anlayışla uygulamaya koydular. Devletin elinde ne varsa satıldı. Rant üretimin önüne geçti” dedi.

“AKP 28 ŞUBAT ÜRÜNÜ”

AKP’nin 28 Şubat Sürecinin ürünün olduğunu belirten Karamollaoğlu, ” Türkiye’de askeriyenin üst kademeleri, sermeye sahipleri, medya patronları, sendikalar ve yargının en üst kademesinde bulunanlar meşru bir hükümeti düşürme çabasına girmeseler biz bu noktaya gelmezdik ama geldik” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİ DİBE VURDU”
Ekonominin dibe vurduğunu savunan Karamollaoğlu, “Borç batağındayız, işsizlik almış başını gidiyor.  Türkiye borç batağında, IMF’ye borcumuz yok diye türkü söylediler. Doğru ama biz IMF politikalarıyla yürütülen bir modele sahipiz. Derviş’in empoze ettiği bir modeldi. Borcumuz ödenemeyecek noktada. Çünkü üretime dönük hiçbir yatırım yapılmadı. Hizmet yatırımlarına ağırlık verdiler. Parayı betona ve asfalta gömdüler. Aldığımız borçların taksidini, faizini ödemekten aciziz. Bu yüzden de borç almaya devam ediyoruz. Borç alan emir alır diye bir tabir var. Biz de ister istemez siyasi yaptırımlarla karşı karşıyayız” dedi.

“İSTER İSTEMEZ BİR İTTİFAK OLUŞTU”

24 Haziran’da gerçekleşecek olan erken seçimde Saadet Partisi’nin de bulunduğu Millet İttifakı ile ilgili “İdealler, fikirler uyuştuğu için değil ama yüzde 10 barajına takılmamak için ister istemez bir ittifak meydana geldi. Kendileri ittifak kurdular, muhalefete de ya baraja takılacaksınız ya da bir araya geleceksiniz dediler. Herkes dikkate almak mecburiyetindeydi” şeklinde konuştu.

HABERLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, bugün hakkında çıkan “15 Temmuz Şehidinin üzerine yürüdü” haberlerine tepki göstererek, ” Yapılan haberlerde çarpıtma var. Ben acısını yaşayan bir kadının üzerine yürümedim” dedi.

Seçim startını dün İstanbul’da veren Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu,  Fatih Sultan Mehmet’in türbesini ziyaret etmişti. Karamollaoğlu, dua ettiği sırada 15 Temmuz şehidi İbrahim Yılmaz’ın eşi olduğunu söyleyen Esma Yılmaz’ın tepkisiyle karşılaşmıştı. Karamollaoğlu, “Benim kocam şehit oldu. 15 Temmuz’a tiyatro diyenlerle bir arada olmak size yakışmıyor” diyen Esma Yılmaz’ın yanına gitmiş Yılmaz’ın tepkisinin devam etmesi üzerine Karamollaoğlu,  “Kızım sana Allah akıl fikir versin” diyerek karşılık vermişti.

Esma Yılmaz ise  gruptan bazı kişiler tarafından uzaklaştırılmıştı.Temel Karamollaoğlu, “İnsanlar yakınlarını kaybedince o acıyla hakikatten makul düşünemiyorlar. Diyecek bir şey yok” ifadesini kullanmış ve “Bana ‘provokasyon yapmaya mı geldin?’ diyorlar” diyen Esra Yılmaz ise amacının provokasyon olmadığını savunmuştu.

İlginizi Çekebilir

Fatih Terim Panathinaikos’tan gönderildi

Yunanistan macerası kötü biten Fatih terim, büyük öfke içinde. Türkiye’de kendisine İmparatoır denilen futbol adamı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting