Ana Sayfa / Sağlık / Terlemeyi önleme yolları

Terlemeyi önleme yolları

Terleme ve ter kokusunu kesin giden 7 yöntem. Aşırı terlemeden kurtulmak için yapılması gereken 7 yol. 7 yolla terlemeden kurtulun. Aşırı terleme günlük hayatı son derece olumsuz etkileyen bir durum. Sonuçta bir randevuya ya da iş görüşmesine kimse ıslak koltuk altıyla gitmek istemez. Hele ki o ter kokusu… Belki de aşırı terlemenin en korkunç yanıdır ter kokusu. Peki aşırı terlemeye karşı neler yapabiliriz? İşte birkaç etkili yöntem…

Ter ve ter kokusundan kurtaran 7 yol ve yöntemi sizler için yazdık. şu yaz günlerinin kabusu olan hem erkek hem kadın için aşırı terlemeyi bitirecek 7 muhteşem yöntem.

İŞTE 7 YOLLA TERLEMEYİ BİTİRME

SABUNSUZ EL DEZENFEKTANI

Çoktan terlemişseniz, duş alacak zamanınız da yoksa, koltuk altlarınızı ıslak bir mendille silin. Ardından sabun içermeyen el dezenfektanı sürün.

HİDROJEN PEROKSİT

Hidrojen peroksit, mikroplarla savaşmasının yanı sıra, gün boyu kötü kokunun da önlenmesine yardımcı olur. 1 bardak suya ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı hidrojen peroksit maddesini bezle terleyen bölgelerinize uygulayabilirsiniz.

MEŞE KABUĞU

Meşe kabuğu ile aşırı terleme sorununuzu doğal yollardan çözebilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler şöyle:

  • 10-15 çorba kaşığı meşe ağacı kabuğu
  • 6 su bardağı su

Kabukları suya atın, 2-3 dakika kaynatın. Sonrasında bu su ile banyo yapabilirsiniz.

POTASYUM ALUM

Kristal deodorant, geleneksel antiperspirantların doğal bir versiyonu. Bu deodorant, antimikrobiyal özelliklere sahip potasyum alumdan oluşur. Suyla nemlendirip koltuk altlarınıza sürerek uygulamanız gerekir. Etkisi birkaç ay sürer ve gözenekleri de tıkamaz.

ALÜMİNYUM BİLEŞİKLER

Aşırı terleme sorunu için alüminyum bileşenli ter önleyiciler etkili olabilir. Bu ürünler terlemeyi önemli ölçüde azaltır.

BOTOKS

Aşırı terlemeden muzdarip kişiler için geliştirilen botoks yöntemi, ter bezlerine giden sinir uyarılarını bloke eder, böylece ter salgılanmaz. Üstelik bu enjeksiyonun etkisi 4-12 ay sürer.

LAZER

Hiperhidroz yani aşırı terleme hastalığına uyguladığınız hiçbir yöntem işe yaramıyorsa, bir doktora görünüp lazer tedavisini denemenizde fayda var.

İlginizi Çekebilir

Aydemir Akbaş öldü mü?

Aydemir Akbaş yoğun bakımda mı son sağlık durumu. Aydemir Akbaş neci, nereli ve kim? Yeşilçam’ın …

Sınırsız Hosting