Ana Sayfa / Sağlık / Tifo hala var mı (Kara Humma) ne belirtisi

Tifo hala var mı (Kara Humma) ne belirtisi

Tifo nasıl bir hastalık, kara humma adı nereden geliyor ve tifo en son ne zaman nerelerde görüldü, Tifo salgınları ve tarihteki ölümler. salgın hastalıklar her zaman ortaya çıkabiliyor. Tifo ile ilgili merak edilenler, tifo aşısı, tedavisi. Bulaşıcı bir hastalık olan tifo, insanlara su ve yiyecek yoluyla bulaşır. Ülkemizde özellikle doksanlı yıllarda Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde çok görülen hastalık, şimdilerde temiz su sıkıntısının yaşandığı Güney Asya ve Afrika’da oldukça yaygın bir hastalık olarak biliniyor. Halk arasında “Kara Humma” olarak bilinen ve ‘Salmonella Typhi’ ismindeki bir bakterinin yol açtığı tifo hastalığı hakkında bu haberimizde: Tifo nedir?, Tifo hastalığının belirtileri neler?, Tifo Hastalığı perhizi nedir?, Tifo belirtileri nedir?, Tifo hastalığı kaç günde geçer?, Tifo Hastalığı kaç yılında çıktı?” gibi merak edilen soruları cevaplamaya çalışacağız.

Tifo nereden nasıl bulaşıyor ve tifo tedavisi ne? halk arasında kara humma olarak bilinen tifonun aşısı var mı, belirtileri neler ve bulaşıcılığı bilgileri. Pandemi döneminde salgın hastalıklar ve tifo merak ediliyor. Sonbahar ve yaz aylarında salgın şekilde görülen tifo mikrobu genellikle kirli sularla ve pis yiyeceklerle bulaşmaktadır. Tifo; beyni, kalbi böbrekleri karaciğeri, akciğeri, göz ve kulak sinirlerini etkileyecek kadar kötü bir hastalık olduğu için önlem alınmalı ve mutlaka tedavi görmelidir.

Tifo Hastalığı (Kara Humma) Nedir?

Hastalık vücuda nüfuz ettikten sonra yaklaşık olarak 7-15 gün içerisinde kendisini göstermeye başlar. Yavaş yavaş belirtilerini gösteren hastalık ilk günlerde yoğun baş ağrısı ve yorgunluk gibi belirtiler göstermektedir. Daha sonra ateş başlar ve yavaş yavaş yükselir. Ardından mide ve bağırsak bozuklukları, ishal,  bronşit, burun kanaması ve iştahsızlık gibi belirtileri görülmektedir.

Tifo Hastalığı (Kara Humma) Nedir? Tifodan korunmak için mutlaka içme suyuna dikkat edilmelidir. İçme suyu kontrolü ile birlikte besinlerin hijyenine de özen gösterilmelidir. Kanalizasyon ve lağımlarım hijyen şartlarına uygun olup olmadığına önem verilmelidir. Tifo tedavi süreci boyunca hastaya; süt, yoğurt, ayran, meyve suları, hoşaf, portakal suyu, limonata, yumurtalı çorba çeşitleri, yumurta sarısı, etin iki kere çekilmiş olması şartı ile yapılan köfteler, meyve ve sebze püreleri gibi vitamin, karbonhidrat ve protein bakımından zengin gıdalar verilmelidir. Bol su içmek ile birlikte antibiyotik tedavisi de gerekebilir.

Değerli okurlarımız Tifo ve kara humma ile ilgili bilgileri verdik. siz de daha fazlası için Tifo nedir, Tarihte tifo
Paratifo, Salmonella tifo, Tifo belirtileri, Tifo tedavisi, Tifo ve Paratifo arasındaki farklar, Tifo aşısı, Tifo Tarihçesi, Tifo ne zaman çıktı, Tarihte tifo, Tifo ne demek, Salmonella tifo, Salmonella typhi, Tifo belirtileri, Tifo etkeni terimlerini google da aratabilir ve daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Kahtalı Mıçe isyan etti

Gırtlak kanseri olduğu öne sürülen Kahtalı Mıçe, çıkan haberlere isyan etti. Gırtlak kanserine yakalandığı iddia …

Sınırsız Hosting