Ana Sayfa / Genel / Tokat deprem büyüklüğü

Tokat deprem büyüklüğü

Tokat son deprem büyüklüğü. Tokat’a yeni büyük deprem bekleniyor mu? Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Tokat’ın yanı sıra Sivas, Yozgat, Çorum, Çankırı, Kırşehir, Amasya, Samsun ve Kayseri’de de hissedildi. Saha taramalarında son durumu aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, can kaybı ve yaralanma olmadığını ifade etti. Az sayıda binada hasar olduğunu söyleyen Yerlikaya, “Herhangi bir yıkıntı ve çöküntü ihbarında bulunan olmadı” dedi.

TOKAT deprem öncü mü, büyük deprem olur mu. Türkiye son büyük depremler. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saha taramalarında son durumu aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, can kaybı ve yaralanma bilgisi olmadığını ifade etti. 3 ilçenin etkilendiği söyleyen Yerlikaya, az sahada binanın hasar gördüğünü belirtti. Yerlikaya, “Herhangi bir yıkıntı ve çöküntü ihbarında bulunan olmadı” dedi.Gece saatlerinde de 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki depremin meydana geldiği ilçede bu kez saat 18.11’de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 5,99 kilometre derinliğinde oluştu.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

DEPREM ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

Sulusaray merkezli 5,6 büyüklüğündeki deprem Tokat’ın yanı sıra Sivas, Yozgat, Çorum,  Çankırı Kırşehir, Kayseri, Amasya, Samsun ve Ordu’da da hissedildi.

BAKAN YERLİKAYA: CAN KAYBI VE YARALANMA YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” ifadelerini kullandı.

Saha taramalarında son durumu aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, can kaybı ve yaralanma bilgisi olmadığını ifade etti. 3 ilçenin etkilendiği söyleyen Yerlikaya, az sahada binanın hasar gördüğünü belirtti. Yerlikaya, “Herhangi bir yıkıntı ve çöküntü ihbarında bulunan olmadı” dedi.

SULUSARAY’DAKİ BİR KÖYDE BAZI BİNALAR YIKILDI

Depremin merkez üssü olan Sulusaray’daki Belediye Başkanı Davut Kılıç, bir televizyon canlı bağlanarak ilçeye bağlı Buğdaylı köyünde bazı evlerin yıkıldığını söyledi.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD: DEPREMDEN YOZGAT’TA 1 EV, TOKAT’TA İSE 5 AHIR ETKİLENDİ

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir. An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Gelişmeleri takip ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

3 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde okulların bugün tatil edildiğini bildirdi. Hatipoğlu, AA muhabirine, Sulusaray ilçesinde gece saatlerinde 4,7 ve 4,1 şiddetinde depremlerin olduğunu söyledi.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

TOKAT VALİSİ: ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR CAN KAYBI YOK

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin sahada olduğunu söyledi. Sulusaray ilçesinde daha önce iki deprem daha yaşandığını ve oradaki incelemelerinin ardından Artova ilçesine geldiğini belirten Hatipoğlu, “Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Ben de Artova ilçemizdeyim. Vatandaşlarımızla beraberim. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bilgisi gelmedi. Ekiplerimizin sahada çalışmaları devam ediyor. Bütün hemşehrilerimize çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.” dedi.

Artova ilçesinde de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar sokağa çıktı. Bazı vatandaşların ağladıkları ve sinir krizi geçirdikleri görüldü. Artova Kaymakamı Erkan Atam ve Belediye Başkanı Ali Güner vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

BÖLGEDE ARTÇILAR SÜRÜYOR

AFAD’ın açıklamasına göre saat 18.31’de ise yine aynı ilçede bu kez 3,5 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

GECE SAATLERİNDE İKİ DEPREM MEYDANA GELMİŞTİ

Öte yandan gece saatlerinde yine Sulusaray ilçesinde bir tanesi 4.7, diğeri ise 4,1 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiş ve Tokatlılar geceyi sokakta geçirmişti.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da kaçak trafo opğerasyonu

Şanlıurfa ilçelerinde kaçak trafo operasyonları. Kaçak elektrik kullanan çiftçiler yakalandı. 100 bin nüfuslu ilçeye yetecek …

Sınırsız Hosting