Ana Sayfa / Ekonomi / Hollanda Kavala ve Demirtaş’ı kurtarma peşinde

Hollanda Kavala ve Demirtaş’ı kurtarma peşinde

Hollanda Parlamentosu, Türkiye için kavala ve Demirtaş’ın serbest bırakma şartını yineledi. Hollanda Parlamentosu, AB’nin Türkiye’yle Gümrük Birliği güncellemesi yapmasını Kavala ve Demirtaş’ın serbest bırakılması yönündeki AİHM kararlarının uygulanması şartına bağlayan tasarıyı kabul etti.

Hollanda, gümrük birliği yenilemesi için Türkiye’ye Demirtaş ve Kavala’yı serbest bırakılma beklentisini yineledi. Hollanda Parlamentosu, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşmasının modernizasyonunun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile iş insanı Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılması yönündeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanması şartına bağlanmasına yönelik kararı kabul etti.

Avrupa Birliği’nin eski Türkiye raportörü olan Hollanda milletvekili Kati Piri ile Hollanda Parlamentosu’nun ilk Süryani vekili İsa Kahraman’ın ortak önergesinde, Demirtaş ve Kavala’nın serbest bırakılmaması halinde Hollanda’nın Türkiye’yle Gümrük Birliği modernizasyonunun AB’de görüşülmesini bloke etmesi çağrısı yer aldı.Kararı Kati Piri X hesabından “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın derhal serbest bırakılmasına ilişkin kararları uygulanmadan Türkiye ile gümrük birliği modernizasyonu mümkün değil” mesajıyla duyurdu.

İlginizi Çekebilir

ABD’li bankalardan TL tavsiyei

TL değerlenmeye başladı ABD’li iki dev banka uzun vadeli TL yatırımı önerdi. TL dolar karşısında …

Sınırsız Hosting