Ana Sayfa / Manşet / Turizmde 2017 ilk çeyrek rakamları üzdü

Turizmde 2017 ilk çeyrek rakamları üzdü

Türkiye büyük turizm kaybı yaşamaya devam ediyor. turizm 2017 ilk çeyrek rakamlarına göre hem turist sayısında hem de para girdisinde çok büyük kayıp var. Turizm’den bir gram olumlu haber gelmiyor. Turizm gelirleri 2017 yılının ilk çeyreğinde geçen yıl aynı döneme göre yüzde 17.1 düşüşle 3.37 milyar dolar oldu.

2017 ilk çeyreği Türkiye turizmi açısından son yılların ün büyük düşüşünü gösterdi. Artık gelen yabancı turist eskisi kadar para harcamıyor ve ilk tercihleri Türkiye olmuyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Ocak-Mart döneminde ziyaretçilerin kişi başına ortalama harcaması ise 696 dolar olarak gerçekleşti.
Yabancıların ortalama harcaması 637 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 880 dolar oldu.
Verilere göre, Türkiye’den çıkış yapan ziyaretçi sayısı ilk çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.1 azalarak 4.84 milyon kişi oldu. Bunların yüzde 77.9’unu yabancılar, yüzde 22.1’ini ise yurt dışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu.

İlginizi Çekebilir

İBB, peşkeş çekilen mülklerini geri alıyor

İstanbul’da TÜGVA ve AKP’ye verilen mülkler tek tek geri alınıyor. İstanbul adeta TÜGVA ve AKP’ye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting