Ana Sayfa / Yaşam / Turizmde Turkish dönemi
ANTALYA TURİZM

Turizmde Turkish dönemi

Türkiye turizmde atağa kalkıyor ve artık yurt dışı tanıtımlarda Turkey yerine Turkish kelimesi kullanılacak ve kavram kargaşasının önüne geçilecek. 2023 Türkiye turizm hedefleri kapsamında turizm ve tanıtım sektöründe büyük kampanya başlıyor. Türkiye’nin turizm sektöründe rakipleri İspanya ve Yunanistan gibi ülkeleri geride bırakacak yeni kampanyalar gündeme gelecek.  Turizm sektörünün uzun yıllardır beklediği müjdeli haber Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından açıklandı. Bakan Mehmet Ersoy, “Bundan sonra yurtdışındaki tanıtımlarda Turkey ifadesi yerne Turkish’i kullanacağız” dedi.

Turkısh geliyor Turkey yerine. Turizm alanında yeni atılım ve Türkiye artık yurt dışında Turkısh kelimesi kullanılacak. TÜRK Hava Yolları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde 2019’dan itibaren, Türkiye’nin gözde turizm merkezleri, Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarından yurtdışında 11 ülkedeki 34 noktaya toplam 67 frekans tarifeli sefer düzenlenecek. Yeni dönemle birlikte turist sayısından ziyade nitelikli turist önem verildiğine dikkat çeken Bakan Ersoy, THY ile birlikte başlatılan ‘Direkt Turizm Hamlesi’nin ayrıntılarını paylaştı.

Turkey gidiyor Turkish geliyor

TANITIM stratejilerinde yapılacak değişiklik hakkında da bilgi veren Bakan Mehmet Ersoy, “Bundan sonra yurtdışındaki tanıtımlarda Turkey ifadesi yerne Turkish’i kullanacağız. Tanıtımın merkezine de THY’yi koyacağız. Bütçeleri daha verimli kullanacağız. Farklı kanallardan tanıtım yerine tek ses bir tanıtım yapacağız. Hedefe hep birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Antalya’dan 13 noktaya

TÜRK Hava Yolları 2019 yılı planlaması çerçevesinde; Antalya Havalimanı’ndan 13 destinasyona 50, Milas- Bodrum Havalimanı’ndan 4 destinasyona 5, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan 5 destinasyona 9, Dalaman Havalimanı’ndan 2 destinasyona 3 frekans olmak üzere toplam 34 noktaya 67 frekans tarifeli yurtdışı seferi gerçekleştirilecek. Haftalık 67 sefer düzenlenmesi planlanan ülkeler ve sefer sayıları ise şöyle: İngiltere 8, Almanya 14, Rusya 14, Azerbaycan 7, Suudi Arabistan 3, Kuveyt 4, Ürdün 4, Ukrayna 1, Cezayir 3, İsrail 5, Lübnan 4.

İlginizi Çekebilir

Yunus Emre Savaş öldü

Futbolcu Yunus Emre Savaş kazada öldü. Darıcaspor U-18 takımı futbolcusu Yunus Emre Savaş, 8 metrelik …

Sınırsız Hosting