Ana Sayfa / İlginç / Türkiye Aile Destek Programı başvuru

Türkiye Aile Destek Programı başvuru

e-Devlet Türkiye Aile Destek Programı başvuru ve verilen para miktarı.

Devlet, hane başına 7 bin 200 liraya kadar para veriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında başvuruları kabul edilen 831 bin haneye 427,9 milyon lira ödendiğini söyledi. Bakan Yanık, şartların sağlanması halinde durumunda verilen desteğin yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişeceğini kaydetti.

Türkiye Aile Destek Programı hakkında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, açıklamasında bugüne kadar 4 milyon başvuru aldıklarını ve bu başvurular sonrasında ise 1,6 milyon haneye hak sahipliği verilme işlemlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

831 haneye toplamda 427,9 milyon lira ödeme gönderildi!

Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programına başvuru yapan ve başvuruları onaylanan 831 bin hane için toplamda 427,9 milyon lira ödeme gönderildiğini belirterek ihtiyaç sahibi ailelere ödenen ödeneklerin ilkinin 29 Temmuz Cuma günü olduğunu hatırlattı.

Destek programında şartların sağlanması halinde belirlenen ihtiyaç sahibi haneler 12 ay süreli ödeneklerin düzenli olarak yapılacağına dikkat çeken Bakan Yanık, ilk aşamada başvuruları onaylanan 831 bin haneye toplam 427,9 milyon lira ödediğini, kalan hanelere ise gelecek ödemelerin yapılacağını söyledi. Bakan Yanık açıklamasının devamında Türkiye’nin Aile Yardım Programı’ndan yararlanan vatandaşlara 15 milyar liralık kaynak aktarılacağını da sözlerine ekledi.

Aile Desteği Programı ödenekleri ne kadar?

Yardım programı kapsamında gerekli koşulları sağlayan ihtiyaç sahibi hanelere 12 ay boyunca yardım edeceğini hatırlatan Bakan Derya Yanık, “Gelir aralığına göre hanelere aylık 450, 500, 550 veya 600 lira destek veriyoruz. Destek miktarı yılda 5 bin ile 7 bin 200 lira arasında değişiyor” ifadelerini kullanıldı.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting