Ana Sayfa / Sağlık / Türkiye’de Bilimsel Teknoloji

Türkiye’de Bilimsel Teknoloji

Bilim ve teknoloji ile içi içe geçmiş olan bir sistemin sürece dönüştürülerek ürün üretilmesi işlemine bilimsel teknoloji denilmektedir. Pek, Türkiye bilimsel teknolojide nerededir? Türkiye her ne kadar okumuşluk düzeyi yüksek olan ülkeler arasında olsa da maalesef bilimsel araştırmaların gerçeğe dönüştürülmesini sağlayan teknolojik olanaklardan yoksun bir ülkedir. Bilimsel teknoloji konusunda Türkiye bu yıllarda yeni yeni atılımlar yaparak bu olguya hareketlilik kazandırmanın da gerekli olduğunu anlamıştır.

Bilimsel teknoloji alanında eskiden meraklı ve araştırma yapmaya istekli olan beyinlerin göçünü yaşamış ülke olarak Türkiye bilimsel teknoloji konusunda önceleri çekimser davranmaktaydı. Bu nedenle gelişmiş olan ülkelerin teknolojilerinden geride kaldı.
Gelişmiş ülkelerde bugün bilimsel teknolojinin işletilebiliyor olmasının sebebi onların bu konuda kendilerine hedefler belirlemelerinden ve bu hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için plan ve programlama yapmalarından kaynaklanmakta olup, hatta bu toplumlar siyasi olarak da teknoloji politikaları bile bulunmaktadır. Oysaki Türkiye’de teknolojik politikaların yapılması değil hedefler aşamasında bile sıkıntılar bulunmaktadır. Bu nedenle de bu konuda yetenekli olan beyin göçleri yaşamakta olan ülkelerden birisi Türkiye’dir. Oysaki Türkiye’de bilimsel teknoloji alanında önerilerin varlığından da söz etmek mümkündür. Türkiye bilimsel teknoloji konusunda hazırlanan hedefler her ne kadar hükümetlere sunulmuş olsa da hayata geçirilmesi aşamasında sıkıntılar yaşamış bir ülkedir. Türkiye’deki bilimsel teknolojinin durumu hakkında ise son yıllarda hareketlenmelerin arttığından söz edilebilmektedir.

İlginizi Çekebilir

Elektronik sigarada uranyum ve kurşun bulundu

Elektronik sigara içenlerde kurşun ve uranyum izine rastlandı. Elektronik sigaralarda çok büyük tehlike. Sigara ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting