Ana Sayfa / Ekonomi / Uğur Şahin Dolar milyarderleri listesinde

Uğur Şahin Dolar milyarderleri listesinde

Uğur Şahin sattığı aşı sayesinde dolar milyarderleri listesine en tepeden girdi. Biontech firması en çok kar eden sağlık kuruluşu oldu. Pandemi Uğur Şahin-Özlem Türeci çiftine yaradı Almanya’da. her ne kadar Türk bilim insanları olarak tanınsa da bu ikili tamamen Alman çıkarları konusunda hareket ederek, Alman ekonomisine katkı yapıyor üstelik en çok aşı sattıkları Türkiye’den Türk parası ile.

Uğur Şahin, milyarderler listesine girdi kısa sürede. Alman BionTech firmasında yüzde 18 hissesi bulunan Prof. Dr. Uğur Şahin, 500 ismin yer aldığı listeye giren tek Türk oldu.

Alman firması BionTech‘te yüzde 18 hissesi bulunan Prof. Uğur Şahin, 500 ismin yer aldığı Bloomberg milyarderler endeksinde bulunan tek Türk olarak kaydedildi. Prof. Dr. Şahin’in serveti bugün itibariyle 7,6 milyar dolar seviyesinde olduğu bildirildi.

Firma 2021 finansal sonuçlarını açıkladı. BionTech’in açıkladığı verilere göre; firma son bir yılda bir yılda net kârını 676 kat artırdığını bildirdi. BioNTech’te yüzde 18’lik hissesi bulunan Uğur Şahin’in serveti de bugün itibarıyla 7,6 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

Korhan Berzeg gizemi çözüldü

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’i yaban hayvanları parçalamış. Kayıp ekonomist gizemi çözüldü. Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil …

Sınırsız Hosting