Ana Sayfa / Gündem / Ukrayna sivilleri askere alıyor

Ukrayna sivilleri askere alıyor

Ukrayna eli silah tutan herkesi askere alıyor, Rusya’ya karşı savunma yapmaya çalışıyor. Ukrayna-Rusya savaşında son durum. Ukrayna’da ölü sayısının yüzleri geçtiği ve Rusya’nın da ağır kayıplar verdiği belirtiliyor. Rusya-Ukrayna savaşı son durum kim kaç asker kaybetti nereler vuruldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Putin, Ukrayna askerlerine “Derhal silahlarınızı bırakıp evinize dönün” çağrısında bulundu. AA’nın son dakika haberine göre; Ukrayna’nın başkenti Kiev’de büyük patlama sesleri duyuluyor. Son olarak, Ukrayna ordusu, Doğu Ukrayna’da bir Rus uçağının vurulduğunu söyledi ancak Rusya haberleri yalanladı. İşte Rusya-Ukrayna krizindeki son gelişmeler…

Ukrayna’nın elinde hangi silah ve bombalar var hangi ülke Ukrayna’ya nasıl silah ve teçhizat verdi bilgisi. Ukrayna’da herkes silah altına alınmaya başlandı. Rus askerleri ise işgale devam ederken öle sayasının binleri bulabileceği belirtiliyor. Ukrayna’nın doğusundaki Donbass Bölgesi’nde yer alan ve Rusya yanlılarının tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan ettiği Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı Rusya tarafından resmen tanınmasının ardından diplomatik gelişmeler hız kesmeden devam ediyor.

24 ŞUBAT UKRAŞNA-RUSYA SAVAŞI SAAT SAAT GELİŞMELER

Son olarak, Ukrayna Parlamentosu, ülkede gece yarısından itibaren başlayacak olağanüstü hal kararını kabul etti. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden Kuzey Akım 2 Projesini yapan firma ile yetkililerine yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

Rusya-Ukrayna krizinde 24 Şubat’ta öne çıkanlar gelişmeler şu şekilde:

11.25: Ukrayna polisi, gazilere silah dağıtacağını açıkladı.

11.22: Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko, ülkesinin silahlı kuvvetlerinin Rusya’nın askeri harekatına katılmadığını söyledi.

11.20: Ukrayna Savunma Bakanı, “eli silah tutan herkes orduya katılsın” çağrısında bulundu.

11.05: Ukrayna Merkez Bankası, elektronik para transferinin ve elektronik para cüzdanlarına para yüklenmesinin yasaklandığını duyurdu. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, Rus kuruluşları ile hesap işlemlerinin yasaklandığı da belirtildi. Merkez Bankası, hesaplardan nakit çekme limitini günlük 100 bin Grivna (3.5 bin dolar) ile sınırlandırdı.

11.01: Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Luhansk bölgesinde iki Ukrayna uçağı düşürdüğünü bildirdi. Ayrıca Ukrayna’nın Luhansk bölgesinde iki yerleşim yeri olan Shchastia ve Stanytsia Luhanska’nın kontrolünün ele geçirildiği ifade edildi.

10.49: Rusya Savunma Bakanlığı, “Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin askeri yapısı devre dışı bırakıldı. Ukrayna sınır güçleri, Rus birliklerine herhangi bir direniş göstermiyor” açıklamasında bulundu.

10.44: Çekya Dışişleri Bakanlığı, geçici olarak Kiev büyükelçiliğini kapattığını açıkladı.

10.32: Fransa, saat 11.00’de (TSİ) Acil Ulusal Güvenlik Toplantısı düzenleyecek.

10.25: Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan Ukrayna krizine ilişkin yapılan açıklamada, “Bazı dış medyanın duyurduğu gibi Ukrayna’da Rus kuvvetlerinin işgali söz konusu değil” denildi. Açıklamada, Rusya’nın bağımsız bir ülke olduğu ve kendi çıkarları doğrultusunda kendi kararlarını alabileceği kaydedildi.

10.20: Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya’nın dün başlattığı askeri operasyonun ardından, Ukrayna’nın Türkiye’den boğazları Rusya’ya kapatmasını istediğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusunda “özel” askeri operasyon başlatırken, Rus kuvvetleri pek çok Ukrayna kentine füze saldırısı düzenledi ve kıyı kentlerine çıkarma yaptı.

10.16: Güney Kore, Rusya’ya karşı uygulanacak ekonomik yaptırımlara katılacağını açıkladı.

10.13: Ukrayna, Rus bombardımanında 7 kişinin yaşamını yitirdiği ve 9 kişinin yaralandığını duyurdu.

09.34: Rusya tarafından Odessa ve Mariupol’e çıkarma yapıldığı, Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yalanlandı.

09.26: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaptığını açıklayarak, Washington’un Kiev’e yardım sunmaya hazırlandığını söyledi. Zelenskiy, “Bir dakika önce Başkan Biden ile görüştüm. ABD şimdiden uluslararası yardım hazırlamaya başladı” dedi.

09.18: Ukrayna Parlamentosu, 300 milletvekilinin oyuyla sıkıyönetim ilan etti.

09.16: İtalya Başbakanı Draghi, Rusya’nın Ukrayna saldırısının “gereksiz ve yersiz” olduğunu söyledi.

09.14: Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi, Rusya’nın Belarus ve Kırım’dan Ukrayna’ya saldırı başlattığını duyurdu.

09.09: Dışişleri Bakanlığı: “Ukrayna hava sahası halen kapalıdır. Mevcut aşamada evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı, seyahatten kaçınmanızı rica ediyoruz. Ülkeden ayrılmak isteyenler için gerekli destek ve yönlendirme sağlanacaktır.”

İlginizi Çekebilir

Temmuz’da emekliye yüzde 13 zam

Emekliler temmuz 2024 enflasyon farkı olarak yüzde 13.6 zam alacak. emekli temmuz zammı belli oldu. …

Sınırsız Hosting