Ana Sayfa / Gündem / Uzaydan gelen tehlike: Asteroid

Uzaydan gelen tehlike: Asteroid

2020 dünya için felaket yılı olmaya devam ediyor. salgın, pandemi, depremler, seller, doğal afetler ve şimdi de uzaydan gelen büyük tehlike var sırada. Dünya, uzaydan gelen ve en ölümcül olabilecek bir tehlikeyi aslında hep yaşıyor. 29 nisan’da dünyaya çarpma ihtimali olan dev göktaşı için artık geri sayım başladı. Başta NASA olmak üzere uzayla ilgilenen her birim kurum ve kişi gözünü gökyüzüne dikmiş durumda. Peki son açıklamalar ne gerçekten dünyaya bir asteroid çarpacak mı? Dünyaya göktaşı düşme olasılığı kaç ve bilinen kaç göktaşı dünya için tehlike oluşturuyor hepsi haberimizin içinde.

1998 OR2 birçok insan için anlam ifade etmeyebilir ancak uzay bilimleri ve uzay çalışmalarında büyük bir olay. Nitekim NASA, mavi gezegene her an bir göktaşı düşme olasılığını yabana atmıyor. 2020 yılı dünya için pek de parlak geçmiyor desek kimse karşı çıkmaz sanırım. 3. Dünya Savaşı mı başlıyor derken koronavirüs ortaya çıkmış ve dünya ekonomileri altüst olmuştu. Şimdi bunlara bir de göktaşı eklendi. Uzun bir süredir dünyaya göktaşının düşeceği söylentileri ortada dolaşıyordu. Bugün ise NASA tarafından bu iddialara bir yanıt geldi.

29 NİSAN’DA DÜNYA BÜYÜK BiR TEHLİKE ATLATACAK
Kıyamet dediğimiz olay acaba dünyaya düşecek binlerce bekli de onbinlerce göktaşı mı? Bilim insanları Dünya için en büyük tehlikenin göktaşları olduğunu yıllardır söylüyor. Uzaydan uzaylıların gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz ancak dev bir göktaşının her an başımıza düşebileceğini biliyoruz. NASA’nın açıklamasına göre; potansiyel tehlike olarak sınıflandırılan 1998 OR2 isimli göktaşı bu ay Dünya’ya yakın bir konumdan geçecek. Ancak 1998 OR2 dünyaya direkt olarak çarpmayacak. Ayrıca 1998 OR2’nin gezegenimizin 6.4 milyon kilometre yakınından geçip uzay boşluğundaki rotasına devam edeceği de belirtiliyor.

1998 OR2 isimli göktaşının 29 Nisan 2020 tarihinde Türkiye saati ile 08:00’de dünyanın en yakın konumuna gelmesi bekleniyor. Uzmanlar 4 kilometre çapındaki göktaşının gezegenimize çarpması durumunda global etkisi olabileceği görüşünde.

ASTEROİDE ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLEMEYEBİLİR

Dr. Joseph Nuth, American Geophysical Union‘da yaptığı konuşmada; sürpriz bir asteroide müdahale edecek sürenin olmayabileceğinin altını çizmişti. Yani dünya böyle bir göktaşının yeryüzüne çarpmasını kolay kolay atlatamayacak. En büyük sorunun insanlığı böyle bir durumda ne yapacağına dair kesin bir yol haritasının bulunmaması olduğunu belirten Dr. Joseph Nuth, riski ortadan kaldırmanın en garanti yolu uzaya tek görevi gezegenimize çarpması muhtemel asteroidleri inceleyecek bir araç göndermek olarak açıklamıştı.
NASA zaten uzun bir süredir dünyaya yaklaşmakta olan cisimleri inceliyor. Bu cisimler dünyaya yaklaştığında fark edilebiliyor. Bunun ortadan kalkması ve yıllar öncesinden tespitinin yapılması için ayrı bir çalışma gerekiyor. Umarız NASA bunu ön görmüş ve çalışmalarına bu yönde başlamıştır.

Aslına bakacak olursanız 2020 yılında dünyaya göktaşı düşse kimsenin artık yadırgayacağını sanmıyoruz. Dünya tarihinin en kötü dönemlerinin yaşandığı bugünlerde; deprem, sel, çığ ve koronavirüs derken göktaşının düşmesi veya uzaylıların gelmesi gibi olaylar artık insanlara normal gelecek duruma geldi. Umarız bu yılı sağ sağlam atlatırız demekten başka yapacak bir şey gelmiyor elden…

EN AZ 900 GÖKTAŞI DÜNYA İÇİN TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ilerleyen günlerde, üç farklı toplantı düzenleyeceğini ve bu toplantılarda Dünya’ya yaklaşan 900’e yakın astroid ile konuşulacağını açıkladı.
ESA’nın yaptığı açıklamalara göre tam olarak 878 adet asteroid Dünya’mıza doğru yaklaşmakta. Planlanan üç toplantıda, bu asteroidlerle ve olası bir çarpışma sonucunda neler olabileceğine dair konular tartışılacak.

ESA açıklamalarında, önümüzdeki 100 yıl boyunca Dünya’yı büyük bir tehlikenin beklediğini ve bu tehlikenin asteroidlerle ilgili olduğunu vurguladı. Asteroidlerin Dünya’ya çarpmasının küçük bir ihtimal olduğu fakat bu ihtimallerin göz ardı edilmemesi gerektiği açıklandı.

Bu sebeplerden ötürü, toplantılarda ele alınacak bir diğer konu da bu Dünya’yı bu asteroidlerden korumaya yarayacak teknolojiler hakkında olacak.

İlginizi Çekebilir

Muharrem Erkek tüm müdürleri görevden aldı

Çanakkale son dakika haberleri. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, belediyedeki tüm müdürleri görevden aldı. Muharrem …

Sınırsız Hosting