Ana Sayfa / Manşet / Vazalak kime denir, anlamı

Vazalak kime denir, anlamı

Vazalak ne, anlamı vazalak kime denir, vazalak ne ifade ediyor ve kimler için vazalak kullanılır sorusuna TDK cevap verdi tartışma çıktı. Türk Dil Kurumu, büyük bir skandala imza attı. Sözlükte “vazalak” kelimesinin anlamı hem “aptal” hem de “Alevi” olarak verildi. Bu ifadeler sonrasında TDK’ya tepki yağdı.

TDK’ya göre vazalak anlamı, vcazalak gerçekte ne ve ne için ya da kimler için vazalak terimi kullanılır sorusu. Türk Dil Kurumu sözlüğünde skandal bir tanım yer aldı. Sözlüğe “vazalak” kelimesini yazanlar iki farklı tabirle karşılaştı. TDK’nın verdiği ilk tanımda “geveze, sözünü bilmez, aptal, serseri” anlamları sıralanıyor.

 

BÜYÜK TEPKİ

“Vazalak” kelimesi için verilen ikinci tanımlamadaysa “Alevi, Müslüman olmayıp öyle görünen ve oruç yiyen” ifadeleri kullanıldı. Sözlükte yer alan bu ifadeler büyük bir tepkiyle karşılandı.
DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI

TDK’nın bu konudaki skandalı ilk değil. Sözlük daha önce de ‘kirli’ kelimesinin sözlük anlamına “Aybaşı durumunda bulunan (kadın)” açıklaması vermişti. Yine “müsait” kelimesinin karşılığı olarak “Kolayca flört etmeye açık olan kadın” yazılmış ve kurum bu ifadeler üzerine büyük tepki almıştı.

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası son faiz kararı 25 Nisan

MB 25 Nisan faiz kararı açıklandı. Borsada merkez gazı. Piyasaların kilitlendiği faiz kararı açıklandı. Merkez …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting