Ana Sayfa / Manşet / Venedik suya gömüldü

Venedik suya gömüldü

Turstik kent Venedik yine sular altında. Türk turistlerin büyük ilgi gösterdiği İtalyan kenti Venedik yağışlar sonrası suya gömüldü su seviyesi yükseldi caddeler ve mağazalar sular altında kaldı. Türk turistin uğrak noktası olan İtalya’nın Venedik kenti sular altında kaldı… Yoğun ve ani yağış, kanalları ve tarihi yapılarıyla hafızalara kazınan kentte yaşamı felç etti. Su seviyesi 187 santimetreye çıktı.

Venedik yine suya gömüldü ani yağışlar kentte su seviyesini yükseltti. İtalya’nın kanalları, gondolları ve tarihi yapılarıyla bilinen kenti Venedik sular altında kaldı… Bölgeyi son günlerde etkisi altına alan olumsuz hava koşulları sonrasında Venedik sular altında kaldı.

Turistik kentin tarihi noktaları sular altında kaldı.

Kentte su seviyesi 187 santimetre yükselirken Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, “Bazı yapılar hasar gördü ve OHAL ilan edilmesi gündemde. Buradaki durum çok dramatik, hükümetin bize yardım etmesini istiyoruz, burada yaşananlar küresel ısınmanın sonucu” açıklamasını yaptı.

Venedik’te birçok iş yeri sular altında kaldı.

Kentin popüler noktası Aziz Marco Meydanı’nda 1 metre yüksekliğindeki sular hem turistleri hem de kent sakinlerini zor durumda bıraktı. En son 1966 yılında yaşanan olumsuz hava şartlarından dolayı şehirde su seviyesi 194 santimetreye çıkmıştı.

İlginizi Çekebilir

Çin arabalarına yüzde 40 ek vergi

Türkiye, Çin’den gelen arabalara ek yüzde 40 vergi uygulayacak. Çin otomobillerine ek vergi geliyor. Çin’den …

Sınırsız Hosting