Ana Sayfa / İlginç / Venüs Gezegeni özellikleri

Venüs Gezegeni özellikleri

Venüs Gezegeni’nin diğer adları. Çoban yıldızı isimli gezegen Venüs. Venüs gezegeni sırları ve gizemini sizler için araştırdık. Halk arasında Tan yıldızı, Zühre yıldızı, Çolpan yıldızı, sabahyıldızı, akşam yıldızı veya Çobanyıldızı olarak bilinen Venüs gezegeni, dünyaya en yakın gezegendir. Güneşe olan uzaklığı ise 108 milyon kilometredir. Bu ismini Yunan güzellik tanrıçası olan Afrodit’ten almıştır. Güneş ve Ay’dan sonra gökyüzündeki en parlak cisimdir.

Gökyüzünde görülen en parlak yıldız Venüs gezegenidir. Venüs’ün halk arasında çok çeşitli isimleri bulunur. Çobanyıldızı, tan yıldızı gibi. Venüs gezegeni yörüngesinde dönüşü sırasında dünyaya daha yakından geçmesi ve dünyaya en yakın gezegen olması nedeniyle ve güneş doğmadan ve güneş batmadan önce bakıldığında çıplak gözle görülebilmesini sağlar. Güneşe en yakın ikinci gezegen olan Venüs güneş etrafında dönüşünü yaklaşık 225 günde tamamlar. Kendi etrafında dönme hareketi hem yavaş hem de diğer gezegenlerin tam tersi yönündedir. Venüs gezegenin yüzey sıcaklığı da 464 santigrat dercedir.
Kütle, yoğunluk, atmosferinin varlığı ve güneşe yakınlığı bakımından Dünya’ya çok benzemektedir. Bu bilim adamlarının ve eski zamanlardan beri insanların kafasında Venüs gezegeninde yaşam olduğu inancının doğmasına neden olmuştur. Bu da uzay araştırmalarında Venüs gezegenin önemli bir yer tutmasına neden olmuştur. 1960 yılından sonra Venüs’e 43 uzay aracı ve sonda gönderilmiştir.
Ancak Venüs gezegenin atmosferinde karbondioksitten oluşmaktadır. Ayrıca birkaç kilometre kalınlığında Sülfirik asitten oluşan bulut katmanlarının oluşturduğu yoğun atmosfer gezgenin yüzeyini cehennem kadar ısıtmaktadır. Atmosfer basıncı da dünyanın 90 katıdır. Venüs gezegeninde devasa volkanik faaliyetler ve sülfirik asit yağmurları canlılığa olanak vermemektedir.

İlginizi Çekebilir

Trabzon’da kuzey ışıkları

Trabzon’da kuzey ışıkları görüldü. Güneşteki patlama sonrası dünyada ilginç anlar yaşandı. Güneş’te meydana gelen olağanüstü …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting