Ana Sayfa / Kime Ait / Votka enflasyon sepetine eklendi

Votka enflasyon sepetine eklendi

TÜİK, enflasyon sepetine votkayı da ekledi. Gören de Türk milleti her akşam sabah iki duble votka tüketiyor sanacak.

Votka enflasyon sepetine elendi. TÜİK; milli içki olma yolunda olan bira ve rakıdan sonra Votkayı da unutmadı hemen sepetine ekledi. Açıkladığı verilerle tartışmaların odağına oturan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon sepetine votkayı da ekledi.
TÜİK ocak ayı enflasyonunu açıkladı. TÜİK verilerine göre, ocak ayında enflasyon 6.70 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 64.86’ya yükseldi.
Her yıl aralık ayında yapılan güncellemede, ağırlığı artan mal ve hizmetler endeks sepetine dahil edilirken, ağırlığı azalan ürünler sepetten çıkartılıyor. Bu nedenle, enflasyon sepetinde yer alan ürünlerin sayısı her yıl değişim gösteriyor.

VOTKA LİSTEYE GİRDİ
Bu yıl sepete yeni giren maddeler votka, kadın montu, düğün, nişan ve benzeri toplantılar için salon kirası; sepetten çıkan tek madde ise çocuk ayakkabısı (deri veya suni deri) oldu.

Ayrıca, makarna, süt, sigara, ayakkabı (kadın için), elektrikli süpürge, saklama ve muhafaza malzemeleri, diğer sağlık ürünleri, otomobil (dizel), otomobil (benzinli), köprü geçiş ücreti, tren ücreti (şehirlerarası), uçak bileti ücreti, sportif faaliyetler için yapılan ödemeler, özel televizyon ve çevrim içi yayın hizmetleri, magazin ve dergiler ve saat maddeleri altında kapsanan madde çeşitleri ve madde çeşit ağırlıkları güncellendi

İlginizi Çekebilir

Emekliye KYK yurdu ücretsiz

Emekliler kamu sosyal tesislerinden indirimli yararlanacak, emekliler KYK yurtlarında 1 ay ücretsiz kalabilecek. Kredi ve …

Sınırsız Hosting