Ana Sayfa / Kadınca / Wonder Woman rekoru

Wonder Woman rekoru

2017’nin en iyi filmi olan Wonder Woman gişe rekoru kırdı tüm dünyada. Wonder Woman yönetmeni ve başrol oyuncusu kadın olan en iyi film. DC’nin alametifarikası Wonder Woman, neden rekor kırdı? En iyi kadın filmi seçildi. 

En iyi kadın yönetmen ve kadın başrol oyuncusunun olduğu film Wonder Woman oldu 2017 yılında. Geçtiğimiz Cuma vizyona giren Wonder Woman, tam bir gişe canavarı haline geldi. Peki Wonder Woman nasıl bu kadar başarılı oldu, ne kadar kazandırdı?DC’nin sinema evreni epey tartışılıyor, yerden yere vuruluyor, seveni de çok seviyor. Tartışmaların ışığında, belki de DC sinematik evreni şeytanın bacağını kırdı. Hem de öyle bir kırdı ki, kimse inanamadı. DC daha önce Marvel’ın yapamadığı neyi yapıyordu gibi konuları konuşup zaman kaybetmek yerine biz, Wonder Woman’ın neden bu kadar başarılı olduğunu, muhtemel rakiplerini nasıl da saha dışına gönderdiğini konuşacağız.

WONDER WOMAN KONUSU VE OYUNCUSU
Wonder Woman ABD dışında Thor 1 ve 2, Iron Man 1 ve 2, Guardians of the Galaxy 1 ve 2, Doctor Strange, Captain America 1 ve 2 hatta Man of Steel filmlerinden daha iyi bir açılış yaparak karşımıza çıktı. Üstelik 100 milyon dolarlık gişesiyle, başrolünde bir kadın oyuncunun bulunduğu ve bir kadın tarafından yönetilen en başarılı film oldu. Grinin 50 Tonu filminden bile daha büyük bir açılış performansı sergileyen Wonder Woman, kadın gücünü sinema salonlarında daha çok hissedeceğimiz günlerin yakın olduğunu gösteriyor. Türkiye’de ise Wonder Woman, açılış hafta sonunda Karayip Korsanları: Salazar’ın Laneti filminin hemen peşinde, ikinci sırada başladı gösterime. 113 bin 442 izleyiciye sadece ilk hafta sonunda ulaşarak Türkiye’de de hızlı bir vizyon süreci geçireceğinin izlenimini verdi. Peki bu başarı nereden geliyor?
Wonder Woman’ın başarısını 6 temel başlıkta incelemek mümkün:

İlginizi Çekebilir

Nemo Eurovision 2024’ü kazandı

Eurovision 2024 şarkı yarışmasını İsviçre kazandı. İsviçreli Nemo Eurovision7u kazandı. İsveç’in Malmö kentinde, bu yıl …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting