Ana Sayfa / İlginç / Yahudilerin kızıl İnek kaheneti ne?

Yahudilerin kızıl İnek kaheneti ne?

Yahudiler için kızıl inek ne anlama geliyor, Yahudiler ve kızıl inek kehaneti ne? Netanyahu neden kızıl inek kurban edecek bu ne anlama geliyor. Yahudiler dünyayı ateşe verecek. 2022 yılında ABD’nin Teksas eyaletinde bulunup İsrail’e getirilen ve geçtiğimiz günlerde sosyal medyada fotoğrafları paylaşılan kızıl ineklerin, Kudüs’te Üçüncü Tapınak’ın inşa edilmesini konu alan antik bir ‘kehaneti’ gerçekleştirmek adına yakın zamanda kurban edileceği iddia ediliyor.

Yahudilerin kızıl inek kehaneti ne ne anlama geliyor. Süleyman Tapınağı ve kızıl inek kehaneti ne? İsrailli aşırı dinci grupları heyecanlandıran 3. Tapınak kehaneti, 2 bin yıl önce inşa edilen Süleyman Tapınağı’na dayanıyor. Ancak bu kehanetin gerçekleşmesi ve Yahudilerin tapınakta ibadet edebilmeleri için günahlarından arınmaları gerekiyor. Bu arınma ritüeli için Tevrat, kızıl inekleri işaret ediyor.

KIZIL İNEKLERİ SEREMONİYLE KARŞILADILAR

Yahudi gruplar yıllarca Tevrat’ta tarif edilen inekleri aradılar. Ancak bu arayışları, 2022 yılında tarife uyan ineklerin Teksas’ta bulunmasıyla sonlandı. Bazılarının genetik müdahaleyle tarife uydurulduğunu iddia ettiği inekler kısa süre içerisinde  İsrail’e getirildi. 3. Tapınağın inşasını hedef edinen İsrailli “Tapınak Enstitüsü” 15 Eylül 2022’de Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalaanı’nda inekleri bir seromoniyle karşıladı.

ÜÇÜNCÜ TAPINAK’IN İNŞA EDİLECEĞİNİ SAVUNUYORLAR

Bazı Yahudi mezhepleri, ‘kızıl ineğin’ ortaya çıkışıyla Mescid-i Aksa’nın yakında yıkılacağını ve Üçüncü Tapınak’ın inşa edileceğini savunuyor. Buna göre, ‘tamamen kızıl, kusursuz, özürsüz, iki yaşını doldurmuş’ düvenin işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Zeytin Dağı bölgesinde Mescid-i Aksa’ya bakan bir arazide kurban edilmesi gerekiyor.

"Kızıl inek" kehanetini yeniden gündeme getiren fotoğraf

“Kızıl inek” kehanetini yeniden gündeme getiren fotoğraf

“BİR KIZIL İNEK NİSAN YA DA MAYIS AYINDA KURBAN EDİLECEK”

Dünya çapında kriz yaratma potansiyeli bulunan “Kızıl inek” kehaneti, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun sosyal medyada dolaşıma giren fotoğrafıyla yeniden gündem oldu. Yapay zeka ile oluşturulduğu düşünülen fotoğrafta Netanyahu’nun yanında bir kızıl inek bulunuyor. Peki bu kare hangi amaçla servis edildi? Bazı çevreler, Teksas’tan getirilen hayvanlardan birinin nisan ya da mayıs ayı içerisinde kurban edileceğini öne sürüyor.

İlginizi Çekebilir

Bu hafta vizyondaki filmler

Vizyona giren yeni filmler, bu hafta hangi sinemada hangi film oynuyor bilgisi. 26 Nisan haftası …

Sınırsız Hosting