Ana Sayfa / İlginç / Yalaza anlamı (TRT dizisi Yalaza oyuncuları)
YALAZA NE

Yalaza anlamı (TRT dizisi Yalaza oyuncuları)

Yalaza kelime anlamı, ne ifade ediyor ve hangi yöreye ait bilgisi. TRT 1 yeni dizi Yalaza konusu ve oyuncuları bilgisi. Yalaza ne demek ve sözlükteki yalaza anlamı. 

Yalaza ne demek ve kelime anlamı: Nükte, ince espri
Adapazarı, Taraklı dolaylarının organize espri anlayışıdır; ahi Naci İşsever isimli muhterem amcanın anlattığına göre kimi zaman bir kişiye şaka yapmak için tüm köy işini gücünü bırakıp seferber olur.
Yine ahi Naci İşsever tarafından taraklı’da yalaza kültürü” isimli bir kitap yazılmıştır.
Adapazarı’nın Taraklı ilçesine has bir kültürdür. şimdilerin ”birisini işletme” olayı..bir yabancıya mahalle terzisini doktor diye tanıtıp uzun süre koca bir ekip işletir..

Yalazada esas olan üzerine yüklenen rolü peşinen kabul edersin..doktor dedilerse senin için doktorsundur, müftü dedilerse müftü..
Aynı zamanda Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı bir köy.

YALAZA DİZİSİ OYUNCULARI VE KONUSU
TRT 1 yeni dizi Yalaza bilgileri. Osman Sınav’ın TRT için çekimlerine başladığı yeni dizi. dizide; Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan, İpek Tuzcuoğlu, Sinan Albayrak, Didem Balçin gibi oyuncular var.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman Sınav’ın yaptığı, başrollerinde Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir, İpek Tuzcuoğlu, Sinan Albayrak, Didem Balçın, Zeynep Gülmez’in paylaştığı dizisinin ismi ‘Yalaza olarak belirlendi.

Çekimlerine Sakarya – Taraklı’da başlanan dizi yeni sezonda TRT1’de izleyiciyle buluşacak.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting