Ana Sayfa / Ekonomi / Yardım malzemeleri ve ekipmanları vergiden muaf

Yardım malzemeleri ve ekipmanları vergiden muaf

Deprem bölgesine gönderilecek malzemeler ve ekipmanlardan vergi alınmayacak vergiden muaf oldu. Deprem için gönderilen malzemeler ve techizatlar vergisiz olacak. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, acil durum ekipmanları ve yardım malzemelerinin gümrük vergisinden muaf olduğunu duyurdu.

Deprem illerine gönderilecek malzeme ve techizatlardan vergi alınmayacak. Vergiden muaf olan yardım malzemeleri ve techizatlar neler soruluyordu. Ticaret Bakanı Muş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Depremin hemen akabinde acil durum ekipmanlarının yurda giriş işlemlerinin kolaylaştırılması talimatını verdik. Yardım malzemeleri ve bu ekipmanlar gümrük vergisinden muaftır. Bu konuda Gümrüklerde bürokratik engel yoktur. Uygulama, tarafımızca yakinen takip edilmektedir” ifadelerini kullandı.

CANLAR ARANIYOR

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Zamanla yarışın olduğu afet bölgesinde kurtarma ekipleri bir cana daha umut olabilmek için hep bir ağızdan “Sesimi duyan var mı?” diye bağırdı. O anlar kameralar tarafından kaydedildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7’lik depremin ardından birçok bina enkaza dönüştü. Enkazlarda arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler, bir cana daha umut olabilmek için bütün gücüyle çalışıyor.

Çökmüş bir apartmanın enkazının etrafında toplanan ve zamanla yarışan kurtarma ekipleri, bir arkadaşlarının komutuyla hep bir ağızdan “Sesimi duyan var mı?” diye bağırdı. O anlar tarafından cep kamerasına yansıdı.

Videoda derin bir sessizliğin hakim olduğu ve ekiplerin en ufak bir fısıltıyı duyabilmek için kulak kesildiği görülüyor.

İlginizi Çekebilir

Tavuk eti ihracatı yıl sonuna kadar yasak

Kanatlı hayvan ihracatı yasaklandı yıl sonuna kadar. Türkiye, tavuk eti ihracatını sınırlandırdı. Ticaret Bakanlığı, tavuk …

Sınırsız Hosting