Ana Sayfa / Sağlık / Yaşam Bankası toplantıları
YAŞAM BANKASI

Yaşam Bankası toplantıları

Kordon bağı ve kanının önemi ve Yaşam Bankası toplantıları sürüyor. Yaşam Bankası, anne adaylarını Zeynep Gözübüyük ile bir kez daha buluşturdu

Kordon kanı ve kordon bağı nasıl saklanır, yaşam Bankası nedir ve adresi ilgi ilgili haberler. Kordon kanının önemini anlatmak için Türkiye’nin dört bir yanında eğitimler düzenleyen Yaşam Bankası, son toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi. Etiler Mariposa’da düzenlenen Kolay Doğum Semineri’nde Yoga Eğitmeni Zeynep Gözübüyük, anne adaylarıyla buluştu. İlginin yoğun olduğu toplantıda kordon kanı ve dokusu kök hücreleri ile ilgili interaktif paylaşımlarda bulunuldu

Avrupa’nın en güçlü aile biyobankası FamiCord Group’un Türkiye’deki iş ortağı Yaşam Bankası, Türkiye’de kordon kanı konusundaki farkındalığı artırmak, saklama oranını yükseltmek için her ay İstanbul başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında etkinlikler ve eğitimler düzenliyor. Yaşam Bankası sponsorluğunda Etiler Mariposa’da 5 Ekim tarihinde düzenlenen Kolay Doğum Seminerinde, Yoga Eğitmeni Zeynep Gözübüyük ve anne adayları buluştu. Etkinlikte anne adaylarına kolay doğum önerilerinin yanı sıra kordon kanı ve dokusu kök hücrelerinin önemi ve kullanım alanları ile ilgili bilgiler verildi.

Kolay doğum için doğru nefes
Etiler Mariposa’da 5 Ekim tarihinde ‘Kolay Doğum Semineri’ konulu gebe eğitimi düzenlenerek, Yoga Eğitmeni Zeynep Gözübüyük ve anne adayları buluştu. Gözübüyük, doğru nefes teknikleri, bebeğin kolay doğması için doğru oturuş ve dinlenme pozisyonlarını anlattı, egzersizler yaptırdı. Eğitimde aktarılan özel pozisyon bilgileri ve nefes teknikleriyle beraber, rahatlama ve sancıyı azaltma egzersizleri katılımcılar tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

“Kordon kanı en verimli kaynak”
Gerçekleştirilen etkinlikte ayrıca anne adaylarına kordon kanı ve dokusu kök hücrelerinin önemi ve kullanım alanları ile ilgili bilgiler verildi. Anne adaylarının konuya ilgisinin her geçen gün artmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Yaşam Bankası FamiCord Group Yetkilisi Serdar Burku, kordon kanının önemine değinerek, şunları söyledi: “Erişilebilir kök hücre içeriği açısından kordon kanı en verimli kaynak. Bizler bu tür toplantılarda bu kaynağın nasıl alınacağını ve saklanacağı hakkında bilgi veriyoruz. Ailelere en büyük tavsiyem; doğumdan önce mutlaka kordon kanı ile ilgili doktorunuzdan bilgi alın. Bebeğinizin kök hücrelerinin bankalanması konusunda ‘Evet’ veya ‘Hayır’ kararını, karı koca olarak siz verin. Çocuğunuzun sağlığı için sizin yerinize başkaları karar vermesin. En önemlisi de bilgi eksikliği yüzünden kordon kanını saklatmadığınız takdirde, çocuğunuz ve kardeşleri, ileride oluşabilecek hastalıkların olası tedavisinden yoksun kalmasın.”

 

İlginizi Çekebilir

Elektronik sigarada uranyum ve kurşun bulundu

Elektronik sigara içenlerde kurşun ve uranyum izine rastlandı. Elektronik sigaralarda çok büyük tehlike. Sigara ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting