Ana Sayfa / Ekonomi / Yeni erken emeklilik verilen meslekler

Yeni erken emeklilik verilen meslekler

Öğretmenlere erken emeklilik hakkı geldi. SGK, erken emeklilik hakkı verdiği yeni 5 meslek. hangi mesleklerde erken emeklilik var? Çalışma saatlerinin fazlalığından dert yanan vatandaşlar erken emekli olmak için gün sayıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), erken emeklilik hakkı kazanacak meslek gruplarına dair yeni bir liste yayımladı. İşte ayrıntılar…

Erken emeklilik hakkı verilen meslekler. Öğretmenler erken emekli olabilecek. SGK’nin yayımladığı yeni liste hangi mesleklerin daha erken emeklilik fırsatına sahip olacağını gösteriyor. Daha erken emekli olma fırsatı yakalayacak meslekler şöyle:

-Maden işçileri

-Kamu sektörü çalışanları

-Öğretmenler

-Havacılık sektöründe çalışanlar

-Sağlık sektöründe çalışanlar

UZUN HİZMET SÜRELERİ ETKİLİ

Maden işçileri, ağır çalışma koşulları nedeniyle daha erken emekli olabiliyor. Bu kapsamda, madencilik ve yeraltı işlerinde çalışanlar, 1800 gün fiili hizmet süresi yerine 1800 gün daha az prim ödeyerek emekli olabiliyor.

Kamu Sektörü çalışanları ise uzun hizmet süreleri nedeniyle daha erken emekli olabiliyor. Bu kapsamda, polis, asker, öğretmen, sağlık çalışanı gibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar 3600 gün daha az prim ödeyerek emekli olabiliyor.

Öğretmenler de uzun hizmet süreleri sebebiyle erken emekli olabiliyor. Bu kapsamda pilot, kabin memuru ve yer hizmetleri personeli gibi havacılık sektöründe çalışanlar 3600 gün daha az prim ödeyecek emekli olabiliyor.

Öte yandan; her meslek grubunun şartları ve süreçleri farklı olduğundan SGK ile doğrudan iletişimde geçmekte yarar var.

İlginizi Çekebilir

FED yeni faiz kararı

FED son faiz kararı açıklandı. FED faizi sabit tuttu. FED kararı sonrası dolar ve para …

Sınırsız Hosting