Ana Sayfa / Kime Ait / Yeni Havalimanı’ndan ilk uçuş Ankara’ya

Yeni Havalimanı’ndan ilk uçuş Ankara’ya

İstanbul yeni havalimanından ilk tarifeli uçuş Ankara Esenboğa Havalimanı’Na yapılacak 31 Ekim 2018 günü. Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları’nın 29 Ekim tarihinde açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’ndan gerçekleştireceği ilk uçuşlar netleşti.

İstanbul Yeni Havalimanı ilk tarifeli uçuşu Ankara’ya olacak THY’nni ve 31 Ekim günü gerçekleşecek. THY  İstanbul yeni Havalimanı tarifeli uçakları için bilet satışına da başlıyor. Tarihe, yeni havalimanından havalanan ilk yolcu uçağı olarak geçecek uçak 31 Ekim tarihli TK2124 kodlu İstanbul Yeni Havalimanı (ISL) – Ankara Esenboğa Havalimanı (ESB) seferini gerçekleştirecek. Saat 11:10’da gerçekleşecek uçuşun yaklaşık 45 dakika sürmesi bekleniyor.
31 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek ilk uçuşun ardından 30 Aralık tarihine kadar İstanbul Yeni Havalimanı’ndan; dış hatlarda Azerbaycan-Bakü ve Kıbrıs-Ercan, iç hatlarda ise Ankara, Antalya ve İzmir’e her gün uçuş planlanıyor. İstanbul Yeni Havalimanı’ndan gerçekleştirilecek uçuşlar, yolculara yeni havalimanı içinde bağlantılı uçma imkanı da sunacak.
Boeing 737-800 tipi uçaklar ile gerçekleştirilmesi planlanan seferler haftalık 7 frekans olarak icra edilecek.
31 Aralık’ta gerçekleşecek büyük taşınma sonrasında tüm operasyonu Atatürk Havalimanı’nda yeni havalimanına aktaracak yeni bir planlama yapılacak.

İlginizi Çekebilir

Altınay Savunma Teknolojileri kime ait, sahibi

Altınay Savunma teknolojileri şirketi kime ait. nerede ve sahibi kim soruları. Borsa İstanbul’a açılacak olan …

Sınırsız Hosting