Ana Sayfa / Sağlık / Yıkanmaması gereken yiyecekler

Yıkanmaması gereken yiyecekler

Hangi yiyecekler pişirmeden önce yıkanmamalı, Et, yumurta, mantar ve tavuk gibi bazı gıdalar suya tutulmaz. Yıllardır çocukluktan beri yiyeceğimiz her şeyi yıkamamız öğretildi. Bununla birlikte, çok az insan bazen bu alışkanlığın iyiden daha çok zarar verdiğini biliyor. Bazı gıdaları yıkamak bakterilerin yayılmasına ve birçok olumsuz sonuca neden olabilir.

Asla yıkanmaması gereken yiyecekler ve gıdalar ile mutlaka pişirilmeden önce yıkanması gerekenler. Et sudan geçirilmez ve yıkanmaz. Mantar ve tavuk da yıkanmadan pişirilmeli.

Tavuk
Taze tavukta olan bakteriler sağlığımız için çok tehlikelidir. En iyi bilinen tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açabilen bakteri salmonella. Çoğu kimse yemek öncesi tavuk yıkamanın bu sorunu çözmeye yardımcı olduğunu düşünüyor ancak doğru değil. Tavuğu yıkarken kullandığınız su, bakterilerin elinize ve mutfak lavabosuna yayılmasına yardımcı olur. Pişirmeyi hemen yaparsanız, tüm bakteriler ölecektir. En iyi şeflere göre, tavuğu iki kez kaynatmak daha iyi olacaktır: su ilk kez kaynatıldıktan sonra suyu değiştirip kaynatmaya devam etmelisiniz
ASLA YIKAMAYIN
Yumurtalar
Bakteriler tarafından kontaminasyondan korunmak için yumurtalara sıklıkla özel bir madde konur . Su, bu korumayı yok eder, bu yüzden yumurtaları yıkamamanız gerekir.
Makarna
Makarna yıkamanın iyi bir fikir olduğunun kimin altından çıktığını gerçekten bizde bilmiyoruz. Şefler, makarnanın yıkanmasının doğru olmadığını düşünüyor çünkü su sosun daha etkili bir şekilde emilmesine yardımcı olan nişastayı dışarı çıkarıyor. Yalnızca makarna, bir salata yapılacaksa veya tavada kızartılacak ise pişirdikten sonra yıkanabilir.
Et
Tavuk gibi, taze eti de (sığır eti, dana eti, kuzu eti) yıkamamanız gerekir çünkü yıkama, bakterilerin mutfak lavabosuna ve ellerinize yayılmasına sebep olur. Yüksek sıcaklıktaki bakterilerden kurtulabilirsiniz.

İpucu: Pişirmeden önce etin suyunu yüzeyinden çıkarmak için peçeteler kullanın. Bundan sonra, ellerinizi yıkamak için sabun ve sıcak su kullanın
Mantar
Mantarları uzun süre suyun altında tutamazsınız ya da ıslatamazsınız: suyu çok iyi emerler. Onları hızlıca durulayıp bir kağıt havluyla kurutmak daha iyi olacaktır . Bunu pişirmeden hemen önce yapmalısınız. Aksi halde, elastikiyetini kaybederler.
HER ZAMAN YIKAYIN
Ne kadar Temiz ve parlak görünse de,meyve ve sebzelerin dış görünüşüne aldanıp yıkanması gerekmez diye düşünülmemelidir.Kesinlikle yıkamak zorundasın.

Sabun kullanmayın.
Yiyecekleri “soğuk su” sonrasında kağıt havluyla veya bir peçeteyle kurutun.

İlginizi Çekebilir

Elektronik sigarada uranyum ve kurşun bulundu

Elektronik sigara içenlerde kurşun ve uranyum izine rastlandı. Elektronik sigaralarda çok büyük tehlike. Sigara ve …

Sınırsız Hosting