Ana Sayfa / İlginç / YKS tercih son başvuru 29 temmuz’da

YKS tercih son başvuru 29 temmuz’da

2019 YKS başvuruları bugün yani 23 Temmuz Salı başladı ve 29 Temmuz’a kadar sürecek. Birçok vakıf üniversitesi de verdiği reklamlarla öğrenci çekmeye çalışıyor. Birçok üniversitede büyük burs oranlarıyla başarılı öğrencileri kadrosuna katma yarışında. İşte YKS 2019 tercih süreleri ve yapılması gerekenler. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından bugün saat 09.00 itibariyle tercih süreci de başladı.

YKS tercih süresi 29 Temmuz 2019’a kadar sürecek tercih için 23 Temmuz yani bugün öğrenciler üniversitelerin yolunu tutmaya başladı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) alınan bilgiye göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tercih aşaması bugün sabah 09.00 itibariyle başladı. Adaylar tercihlerini, 23-29 Temmuz tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapabilecek. Tercih işlemleri, 29 Temmuz Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecek.

2019-YKS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Uzmanlar, tercih yapacak adaylara şunları öneriyor:
– Öncelikle tercih edeceğiniz bölümü gerçekten isteyip istemediğinizi sorgulayın. Okuyamayacağınızı düşündüğünüz bölümü “Bir yere yerleşmeliyim” düşüncesiyle kesinlikle yazmayın.
– Tercihlerinizi oluştururken bölümlerin başarı sıralarını göz önünde bulundurun.
– Başarı sıranızın üzerinde ve en çok istediğiniz bölümlere ilk üç sırada yer verebilirsiniz. Orta sıralarda yani 5 ile 18 arası tercihlerde, yerleşme olasılığı yüksek olan ve başarı sırasına yakın bölümleri; 19-24 arasına girme olasılığının çok yüksek olduğu bölümleri koyabilirsiniz.
– Kılavuzu iyi okuyun. Programın adayda aradığı koşulların belirtildiği tabloları inceleyin. Okul türü, alan, yaş, sağlık gibi koşullarını karşılayamadığınız programın tercihi geçersiz sayılacak. Puanınız yettiği için yerleştirilseniz de kaydınız yapılmayacak.
– Başarı sırası barajlarını dikkate alın. Kontenjan boş kalsa da, barajın altındaysanız o bölüme yerleşemezsiniz.
– Düşündüğünüz üniversite devlet mi, vakıf mı? Buna dikkat edin. Bölümleri, meslekleri iyi araştırın.

İlginizi Çekebilir

Trabzon’da kuzey ışıkları

Trabzon’da kuzey ışıkları görüldü. Güneşteki patlama sonrası dünyada ilginç anlar yaşandı. Güneş’te meydana gelen olağanüstü …

Sınırsız Hosting