Ana Sayfa / İlginç / YÖKDİL başvuru ve sınav (2019)

YÖKDİL başvuru ve sınav (2019)

Son dakika ÖSYM haber ve gelişmeleri. YÖKDİL başvuru 30 Ocak-8 Şubat bugün itibariyle başladı. YÖKDİl son başvcuru tarihi ve merak edilenler. YÖKDİL sınavına katılacaklar için büyük gün geldi. 2019 YÖKDİL başvuruları 30 Ocak’ta yani bugün başladı. Adaylara sınava girmek istedikleri alanı ve dili, YÖKDİL sınavı başvurusu esnasında seçilecek. İşte YÖKDİL başvuru kılavuzu ve tüm detaylar..

YÖKDİL 2019 SINAV TARİHİ VE SON BAŞVURU TARİHİ İLE BİLİNMESİ GEREKEN TÜM AYRINTILAR. EĞİTİM HABERLERİ VE SON DAKİKA GELİŞMELERİ YİNE SİTENİZ BİLGİKAHİNİ.COM ADRESİNDE YER ALACAK.

YÖKDİL sınavı Anadolu Üniversitesi işbirliği ile YÖK tarafından düzenleniyor. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. Peki YÖKDİL başvuruları ne zamna ve nasıl yapılacak?

YÖKDİL BAŞVURULARI BAŞLADI

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı başvuruları, 30 Ocak-8 Şubat’ta yapılabilecek. Türkiye genelinde 30 ilde yapılacak sınava 30 Ocak-8 Şubat’ta “yokdil.yok.gov.tr” adresinden başvurulabilecek.

YÖKDİL BAŞVURU EKRANI

YÖKDİL SINAV KILAVUZU

sinav-gorseli-shutterstock

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, 6. YÖKDİL Sınavı, 10 Mart 2019 Pazar günü, 30 il ve 35 sınav merkezinde, saat 14.00’te, tek oturum halinde gerçekleştirilecek.
Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak.

YÖKDİL Sınavı’na, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına girecek adaylar katılabiliyor.

Akademik yükseltmelere katılacak adaylar da sınava girebiliyor.

sinav-iha

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİ OLACAK?

Bu sınava yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting