Ana Sayfa / İlginç / Yunanistan mültecilere şiddet uyguluyor

Yunanistan mültecilere şiddet uyguluyor

Yunan polisi ve askeri, mültecilere düşman gibi davranıp her türlü şiddete başvuruyor. Sözde AB’nin medeni ülkesi Yunanistan çirkin yüzünü gösterdi mülteciler ölüm riski altında. Yunan güçleri mültecilere silahlarla karşı koyuyor bir günde 4 bin mülteci şiddete uğrayıp geri çevrildi. Türkiye’nin sınırdaki denetime yönelik kararının ardından Yunanistan ve Bulgaristan’da mülteci alarmı sürüyor. Yunanistan’dan yapılan son açıklamada, ülkeye giriş yapmaya çalışan 4 bin kişinin geri çevrildiği duyuruldu.

Mültecilere Yunanistan insanlık dışı davranıyor tüm uluslararası hukuka ve evrensel insan haklarına karşı gelerek şiddet uyguluyor. Avrupa’nın kirli yüzü ve mültecilere yönelik şiddet. Türkiye’nin İdlib’de 36 şehit verdiği saldırının ardından mültecilere sınırı açma kararının ardından hareketlilik sürüyor. Yunanistan sınırında polis ve göçmenler arasında zaman zaman çatışmalar meydana gelirken, Yunan polisi gazla müdahalede bulunuyor.

Atina’dan da konuyla ilgili son gelişmelere dair açıklama geldi. Reuters’ın geçtiği habere göre Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas sınırdaki durumla ilgili son sayıları paylaştı.

Petsas, “Hükümet sınırları korumak için elinden geleni yapacak” derken, 24 saatte ülkeye girmeye çalışan 4 bin kişinin geri çevrildiğini öne sürdü.

İlginizi Çekebilir

Seyahat öncesi araç bakım tüyoları

Yola çıkmadan arabanın nesine bakılır, uzun yol öncesi araç bakım tüyoları neler kontrol edilmeli. Seyahat …

Sınırsız Hosting