Ana Sayfa / Kime Ait / Yurt dışı için geçiş belgesi alma(Karayolu taşımacılığı için)
DOZVOLA NE, NEDİR ÜCRETİ ALINMASI

Yurt dışı için geçiş belgesi alma(Karayolu taşımacılığı için)

Tır geçiş belgesi ve yurdışı yük taşıma için karayollarında istenen araç geçiş belgesi, TIR geçiş belgesi için istenen şartlar ve başvuru merkezleri. ilk kez yurt dışına yük taşıyacak olan kamyon ve TIR lar için istenen belgeler ve alma yolları iye ücreti 2017 itibariyle. Dozvola alma şartları ve başvuru yerleri bilgisi.

Transit yük taşımacılığı için istenen belgeler ve alma yolları. Dozvola yani TIR geçiş belgesi nereden alınır ve istenen belgeler bilgisini sizler için derledik. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre “C türü , L2 , M3 “ yetki belgesi sahiplerinin taşıt belgesinde kayıtlı özmal veya sözleşmeli taşıtların, geçiş belgesi alabilmesi için aşağıda belirtilen belgeleri çıkış yapacakları ilgili dağıtım bürolarına ibraz etmeleri gerekmektedir.

ULUSLARARASI YÜK TAŞIMA İÇİN İSTENEN BELGELER KAMYON VE TIRLAR İÇİN

1- Dilekçe (Güzergâh ve talep edilen belgeler belirtilecektir)

2- Taşıt sürücülerinin geçiş belgesi ile ilgili işlemleri firma adına yürütebilmeleri için, şirket yetkilisi veya yetkilileri tarafından imzalanmış noter onaylı vekâletname aslı veya fotokopisi.

3- Gümrüklemenin yapıldığı TIR Karnesi, ATA Karnesi, Transit Gümrük Beyannamesinden herhangi birinin gümrük mühürlü, kaşeli ve imzalı aslı, Transit Güvenlik Kalem listesi ekli ve MNR numaralı Transit Refakat Belgesi (T1/T2) veya Gümrük Çıkış Beyannamesinin gümrük mühürlü, kaşeli ve imzalı örneği.

4- Taşıta bir önceki sefer için varsa tahsis edilen iade belgelerin kullanılmış veya kullanılmamış haliyle iadesi.

GEÇİŞ BELGESİ DAĞITIMI

1– Geçiş Belgeleri sadece C türü , L2 ve M3 yetki belgesinde kayıtlı taşıtlara tahsis edilir.

2– Geçiş Belgeleri “kamyon” , “kamyon+römork” , “çekici+yarı römork “veya “yarı römorklar” için düzenlenir.

3 – Geçiş Belgelerinin dağıtımı bu esaslarda belirtilen şartlara uygun taşıtlara, belirtilen güzergâhlara göre yapılır.

4- Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 66. Maddesinin altıncı fıkrası gereğince oto taşımaları ve özelliği olan taşımalar için imal edilmiş özel donanımlı taşıtlar ve kara sınır kapılarımız olan komşu ülkelere yönelik taşımalarda istiap haddi 3,5 ton ve üzeri taşıtlar kullanılarak yapılacak ikili taşımalar hariç, “istiap haddi “10 tondan az olan taşıtlara geçiş belgesi tahsis edilmez.

5- İkili anlaşmalar gereği geçiş belgesi istenilmeyecek olan sergi, fuar malzemesi ve ev eşyası gibi belge tahsis edilmeyecek taşımaları yapan taşıtlara dönüş yükünde kullanılmak üzere talep edilmesi halinde, Rusya Federasyonu, Kazakistan, Avusturya, İtalya geçiş belgeleri ile Macaristan ücretsiz ve Rom​anya ücretsiz geçiş belgeleri dışındaki diğer ülke geçiş belgeleri verilir.

6- Ülkelerden temin edilen tüm geçiş belgelerinin nakliyeci firma taşıtlarına dönüş yükü haricindeki tahsisinde, belge üzerine sadece firma kaşesinin vurulması gerekmektedir.

7- Yurtdışına çıkış yapmış taşıtlara sonradan geçiş belgesi tahsis edilmez.

8- Yurtdışına çıkış yapacak olan taşıtların öncelikle ilgili dağıtım bürolarından geçiş belgesi, belgeleri almaları, daha sonra gümrük çıkış kayıt (tescil) işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

DOZVOLA NEDİR, NEREDEN ALINIR

İlginizi Çekebilir

Ehliyet yenilemede 2 liralık vakıf ücreti

2 liralık vakıf ücreti ehliyet yenilemek isteyenlerin canını sıkıyor. Ehliyet yenileme tarihi ne zaman ehliyet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting