Ana Sayfa / Sağlık / Zayıflatıcı iğne kanser mi yapıyor?

Zayıflatıcı iğne kanser mi yapıyor?

Hangi zayıflatıcı iğne kanser nedeni ve kanser riski taşıyor sağlık camiası tartışıyor. Ünlüleri de reklamını yaptığı bir zayıflatıcı iğnede sağlık sorunları oluşabileceği öne sürülüyor. Ozempic nedir, nasıl kullanılır, Türkiye’de zayıflatıcı iğne Ozempic fiyatı nedir soruları da var. 

Ozempic tehlikeli bir ilaç mı, nedeni ne? Zayıflama iğnesi olarak satılan Ozempic ile ilgili iddialara firma ne diyor sağlıkçılar ne diyor haberi. İnternette “zayıflatıcı ilaç” olarak satılan “Ozempic” adlı iğnenin doktor kontrolü dışında kullanılmasının mide felcine ve kansere neden olabileceği açıklandı.
Mucizevi zayıflama ilacı olduğu iddia edilen ve internette de satışı yapılan Ozempic adlı iğnenin birçok yan etkisinin olduğu ortaya çıktı. İğneyi sadece tip 2 diyabet hastaları ve obez olup insülin direnci olan hastaların doktor kontrolü altında kullanması gerektiğinin altını çizen İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Özer Çakır, iğnenin kişiyi intihara sürükleyebileceği uyarısında bulundu. CNN’in haberine göre ABD’de zayıflama vaadiyle pazarlanan Ozempic adlı iğne, mide felcine yol açıyor. Tip 2 diyabetin tedavisinde kullanılmak üzere üretilen, ancak topluma ‘zayıflama vaadiyle’ pazarlanan Ozempic adlı iğnenin, olası yan etkilerini Milliyet’e anlatan Doç. Dr. Özlem Özer Çakır, iğnenin zayıflama amacıyla kullanılmaması gerektiğini söyledi.
İnsülin artışı için

Doç. Dr. Çakır, Ozempic adlı iğnenin zayıflama aşısı ve zayıflama iğnesi olarak da bilindiğine dikkat çekerek, “Bu isimlerle bilinse de, bu iğne tip 2 diyabet için geliştirilen bir ilaç. Etken maddesi de, semaglutide. Bu iğnenin aslında amacı, insülin üretimini artırarak kan seviyesini düşürmek. Bu ilaç aynı zamanda beyne tokluk hissi gönderiyor ve mideyi yavaş yavaş boşaltıp tokluk hissi yaratıyor. Bu da iştah azalmasına sebep oluyor, iştah azalması da kilo kaybına neden oluyor. Evet kilo vermeye yardımcı oluyor ancak bu ilacın sadece tip 2 diyabet hastaları ve obez olup insülin direnci olan hastalar tarafından kullanılmalı” dedi.

Telefonları bile kapalı

‘Ozempic Semaglutid Türkiye’ adlı sitede de ürün satışı yapıldığı ancak sitenin kapandığı görüldü. Siteye ‘sipariş numarası’ diye konulan numarayı aradık ancak telefon kapalıydı.

İlginizi Çekebilir

Prostat kanseri için yeni çare

Prostat kanserine yeni çözüm ve çare geliyor. Prostat sorunları için en etkili çözüm ve prostat …

Sınırsız Hosting