Ana Sayfa / Gündem / Zelenskiy: Rusları püskürttük, ancak savaş sürüyor

Zelenskiy: Rusları püskürttük, ancak savaş sürüyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusları püskürttüklerini ancak hala savaşın sürdüğünü söyledi. Rusya’nın saldırdığı Ukrayna, ülkece Rus işgaline direniyor.

Zelenskiy, Rusları püskürttüklerini söyledi ve ekledi” Daha bu ilk turdu” dedi.Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, savaş başlamadan önce Ukrayna’nın Rusya karşısında ancak bir hafta direnebileceği yönündeki uzman görüşlerini anımsattı. Zelenskiy, ‘Rus ordusunu durdurmakla kalmayıp onları geri püskürttük! Ama savaşımız bitmekten çok uzak. Bu sadece ilk turdu” dedi.

UKRAYNA, RUS İŞGALİNE DİRENİYOR

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda savaşın gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Savaş başlamadan önce çeşitli uzmanların Ukrayna’nnı bir haftadan fazla dayanamadığını söylediklerini hatırlatan Zelenskiy, “Rus Ordusunu durdurmakla kalmayıp onları geri püskürttük! Ama savaşımız bitmekten çok uzak. Bu sadece ilk turdu” dedi.

Rusya’nın strateji değiştirdiğini kaydeden Zelenskiy, Maripol ve Donbass bölgesini zorlamak için güçlerini toparladığını belirtti.

“PUTİN STRATEJİ DEĞİŞTİRİYOR”

“Putin ve ordusu stratejilerini değiştiriyor” diyen Zelenskiy, “Rusya, Ukrayna ile durmayı planlamıyor. Putin’in propaganda makinesi, Avrupa’nın Ukrayna’dan sonra “bir sonraki mantıklı hedef” olduğunu açıkça belirtiyor” dedi.

Batı’dan yardım isteğini tekrarlayan Zelenskiy, şunları söyledi:

Yani ya Batı Ukrayna’nın Putin’i şimdi durdurmasına yardım edecek ya da Putin bu süreçte binlerce kadın ve çocuğu öldürerek Rus İmparatorluğunu genişletmeye devam edecek. Bunu Maripol, Harkov, Buça ve Ukrayna’nın diğer şehirlerinde zaten yaptı.”

“DÜNYAYI KAHRAMANCA SAVUNMAYA DEVAM ETMEK İÇİN SİLAHA İHTİYACIMIZ VAR”

“Dünyayı Rus saldırganlığından kahramanca savunmaya devam etmek için Ukrayna’nın belirli bir silah listesine ihtiyacı var” diyen Zelenskiy, “Tüm dünya vatandaşlarını hükümetlerinize, başkanlık idarelerine ve ülkelerinizin liderlerine Ukrayna’nın savaşı durdurmasına yardımcı olacak olan ihtiyaçları iletmesi için davet etmeye çağırıyorum” diye konuştu.
Topçu parçaları (kalibre 155 mm) ve cephane, Top mermileri (152 mm kalibre), Çoklu Roketatar Sistemleri, APC’ler (zırhlı personel taşıyıcılar, piyade savaş araçları vb.), Tanklar (T-72, Amerikan veya Alman analogları), Hava savunma sistemleri (S-300, BUK veya benzeri modern batı hava savunma sistemleri) ve savaş uçağı ihtiyaçları olduğunu söyleyen Zelenskiy, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

“Tüm dünyayı birlik olmaya ve bu zalim saldırganlığa karşı savaşmamıza yardım etmeye çağırıyoruz.”

İlginizi Çekebilir

Ayten Gökçer öldü (Ayten Gökçer kim)

Ayten Gökçer cenazesi ne zaman nereye gömülecek sorusu. Ayten Gökçer kaç yaşında neden öldü bilgisi. …

Sınırsız Hosting