Ana Sayfa / Ekonomi / Zincir marketlere boykot çağrısı

Zincir marketlere boykot çağrısı

Türkiye’de bazı zincir marketler için boykot çağrıları yapılıyor. Dolar yükselirken etiketleri fırlatan, dolar düşünce zam yapmaya devam eden başta 3 harfli marketler olmak üzere bazı zincir marketler için 1-5 Ocak tarihleri arasında boykot çağrısı yapıldı. Vatandaşın parasını etiket oyunlarıyla alan marketlere boykot her kesimden destek görüyor. 

Zincir marketler için 1-5 Ocak 2022 tarihleri arasında boykot çağrısı yapıldı. Doları bahane ederek fiyatları şişiren dolar düşünce de geri adım atmayıp fiyat indirmeyen zincir marketlere yönelik boykot çağrılarına toplumun tüm kesimleri destek veriyor. Özellikle 3 harfliler olarak anılan zincir marketler olmak üzere bazı büyük market zincirleri boykot kararı nedeniyle endişeli.

RAFLA KASA FİYATLARI FARKLI

Birçok market ve zincir market raf ve kasa oyunlarıyla haksız kazançlarını arttırıyor. mesela manav reyonunda 7 liraya aldığını bir ürün kasaya geldiğinizde 8 lira olarak görülüyor. Aradaki 1 lira ise haksız kazanç olarak haramzade marketçinin cebine giriyor. vatandaşı kazıklamak. dolandırmak anlamına gelebilecek bu tür olaylar birçok zincir markette yaşanabiliyor.

FİYATLARI İNDİRİN ÇAĞRILARI

Geçim derdine düşmüş ve temel gıda maddeleri dışında ürün alamaz duruma gelmiş vatandaşlar boykota en çok destek veren kesimler oldu. Özelikle dar gelirli, emekli vatandaşlar da başta 3 harfli zincir marketler olmak üzere etiketlerini sürekli şişiren marketler için başlatılacak boykot kampanyasına destek veriyor.

BOYKOT AFİŞLERİ SOSYAL MEDYADA

Zincir marketlere yönelik başlatılacak ve 1-5 Ocak 2022 tarihleri arasında uygulanacak olan boykot için sosyal medyada da büyük bir mesaj desteği bulunuyor. On binlerce kişi boykota destek vereceklerini belirtiyor. Zincir marketlerin ise bu boykot kararına karşı nasıl bir yol izleyecekleri bilinmiyor. Özellikle yeniyıl öncesi birçok zincir market ürünlerine ekstra zam yapma derdinde. marketlerin rafları dolu ancak etiketleri sık sık yukarı yönlü değişiyor.

DOLAR BAHANE ZAM ŞAHANE

Peki boykot kararı zincir marketlerin cirolarını etkiler mi? Birçok kişi buna hayır yanıtını verebilir. Ancak 1-5 Ocak tarihleri arasında başlayacak olan boykot beklenmedik etkiyi yapabilir ve hatta bazı marketlerin beklenenden önce kepenk indirmesine neden olabilir. Bugünlerde özellikle 3 harfli market zincirlerinde çalışan elemanlar bile kendi marketlerindeki fiyat oynaklığından şikayetçi zaten insani şartların dışında çalışan emekçiler bir de vatandaşın sitemlerine muhatap oluyor ve psikolojileri bozuluyor.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting