Ana Sayfa / Yaşam / Ziya Pir nereli, kaç yaşında ve neci?

Ziya Pir nereli, kaç yaşında ve neci?

Ziya Pir aslen nereli, kaç doğumlu, mesleği ne ve hangi ilden HDP milletvekili seçildi bilgisi. Son olarak medyaya HDP’li Ziya Pir’in gözaltına alındığı yönünde haberler düşünce herkes kim bu Ziya Pir diye aramaya başladı bizde haberimizde bu ayrıntıları verdik. 

HDP Milletvekili Ziya Pir asıl memleketi, nereli ve kimdir bilgileri. Türkiye ve Almanya vatandaşı olan Ziya Pir, 1970 yılında Gümüşhane’nin Torul ilçesinde dünyaya geldi. Bochum Ruhr Üniversitesi Ekonomi Bölümünü 2001 yılında bitiren Pir, diploma tezini “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Ekonomik Uyumu İçin Bir Araç Olarak Gümrük Birliği” üzerine hazırladı.

2001 yılında “Dünya Deutschland” adlı ilk Almanca Türk gazetesini yayınlayan Pir, Alman ARD ve ZDF televizyon kanallarının Türkiye’den Almanya’ya gçün 40′ ıncı ylnümü ile ilgili yayınlanan bir dizi programların hazırlanmasında ve Türk işletmeleri ile ilgili uzman olarak yer aldı ve bu sıfatla canlı yayınlara katıldı.

Ziya Pir 2015 yılında, 26 dönem milletvekilliği seçimlerine HDP Diyarbakır 7’nci sıradan girmiş ve seçimi kazanmıştır. Ayrıca Pir, Türkçe, Almanca, İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

ZİYA PİR HANGİ OKUL MEZUNU VE GERÇEK MESLEĞİ

Bochum Ruhr Üniversitesi, Ekonomi Bölümünü bitiren Pir, diploma tezini “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Ekonomik Uyumu İçin Bir Araç Olarak Gümrük Birliği” üzerine hazırladı. Geçirdiğ rahatsızlık üzerine eğitimine bir süre ara vermek zorunda kalan Pir, 2011 yılında akademik öğrenimini tamamlar.

ZİYA PİR KRİPTO MU?

2001 yılında “Dünya Deutschland” adlı ilk Almanca Türk gazetesini yayınlayan Pir, Alman ARD ve ZDF televizyon kanallarının Türkiye’den Almanya’ya göçüşün 40ıncı yıldönümü ile ilgili yayınlanan bir dizi programların hazırlanmasında Türk işletmeleri ile ilgili uzman olarak yer aldı ve bu sıfatla canlı yayınlara katıldı. “Alman Türk Forumu” kurucusu ve yönetim kurulu üyeliğini yaptı. İyi derece Almanca, Türkçe, İngilizce arta derece Fransızca dillerini konuşabilen Pir, evlidir.

İlginizi Çekebilir

Samsun’da halay kavgası, 4 yaralı

Halay çekme kavgasında kan aktı. Vezirköprü’de halay nedeniyle kavga eden grup birbirini yaraladı. Samsun’un Vezirköprü …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting