Ana Sayfa / Ekonomi / 10 traktör firmasına soruşturma

10 traktör firmasına soruşturma

Türk Traktör ve Tümosan7ın da aralarında bulunduğu 10 traktör firması için rekabet kurumu soruşturma başlattı. Traktör firmaları için zor günler. Rekabet Kurumu, aralarında Borsa İstanbul’da işlem gören Tümosan ve Türk Traktör’ün de yer aldığı 10 traktör firması hakkında soruşturma başlattı.

10 traktör firması için soruşturma başlatıldı Rekabet Kurumu tarafından. Türk Traktör ve Tümosan hisseleri nasıl etkilenecek soruşturmadan yatırımcılar tedirgin.

Rekabet Kurumu, aralarında Borsa İstanbul’da işlem gören Tümosan ve Türk Traktör’ün de yer aldığı 10 traktör firması hakkında soruşturma başlattı.

Öte yandan bu iki şirketin de hisseleri satıcılı seyrediyor. TTRAK haber yayına hazırlandığı sırada yüzde yüzde 4,4 kayıpla 552,40 liradan; TMSN hisse senedi ise yüzde 2,3 düşüşle 55,40 liradan işlem görüyor.

Rekabet Kurumu tarafından traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren teşebbüsler hakkında soruşturma açıldı.

Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada, “Traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslerin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 05.01.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla;

İŞTE SORUŞTURMA AÇILAN 120 TRAKTÖR FİRMASI VCE İSİMLERİ

– AGCO Tarım Makineleri Tic. Ltd. Şti.

– Argo Tractors Turkey Traktör San. ve Tic. Ltd. Şti.

– Başak Satış Pazarlama ve Yatırım

– Erkunt Traktör Sanayi AŞ

– Hattat Traktör Sanayi ve Ticaret AŞ

– IPSO Tarım AŞ

– Kubota Turkey Makine Ticaret Ltd. Şti.

– Same Deutz Fahr Traktör Sanayi ve Ticaret AŞ

– Tümosan Motor ve Traktör Sanayi AŞ

– Türk Traktör ve Ziraat Makinaları AŞ

hakkında soruşturma açılmasına, 23-01/17-M sayı ile karar vermiştir” ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

Tavukta ihracat yasağı

Tavuk ve tavuk ürünlerine ihracat yasağı geliyor. tavuk eti fiyatlarını düşürmek için ihracatı yasaklanıyor. Son …

Sınırsız Hosting