YGS sınavı yarın yani 12 Mart günü yapılacak. Milyonlarca öğrenci YGS 12 Mart 2107 sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Bu arada YGS sınavına saatler kala ne yapmalı. nasıl hazırlanmalı bilgisini sizler için derledik. 12 Mart YGS sınavına girecek milyonlarca öğrenci sınav öncesi herşeyden önce rahat olmalılar.
12 Mart YGS sınavı yarınyapılacak ve 2 milyondan fazla öğrenci sınavda ter dökecek. İşte YGS sınavı ve hemen ardından yapılacak olan LYS ile ilgili sizleri rahatlatacak bilgiler. YGS sınavı öncesi ne yapmalı, sınav saatine kadar nasıl hazırlanmalı türünden tüm bilgileri sizler için derledik.
Milyonlarca öğrenci 12 Mart Pazar günü YGS’ye girecek. Yükseköğretim Geçiş Sınavına (YGS) sayılı günler kala öğrenciler sınav stresiyle nasıl başa çıkacaklarını merak ediyor. Peki YGS’ye son 1 gün kala ne yapmalı? Sınav öncesi ve sınav sırasında stres ile nasıl başa çıkılır? İşte YGS öğrencileri için önemli tavsiyeler
Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart Pazar günü gerçekleşecek. Milyonlarca öğrenci YGS’de ter dökecek. Peki YGS öğrenciler sınava 1 gün kala ne yapmalı? Uzmanlar YGS’ye girecek olan öğrencileri stresleri ile başa çıkma konusunda uyardı. Sınava girecek olan öğrencilere kaygılarını aşmak için tavsiyelerde bulunan uzmanlar olumsuz düşünceler geliştirmemeli, önyargılı olmamalı diye belirtti.
YGS adayları sınav öncesi ne yapmalı?
Öğrencilerin sınavı günü herhangi bir aksilik yaşamaması için sınav yerini önceden gitmeleri gerekiyor. YGS’ye girecek olan öğrenciler cumartesi akşamı her zamanki saatlerinde uyumalıdır. Pazar sabahı kahvaltı yapıp sınav için evden çıkılmalıdır. YGS’ye giderken öğrenciler yanlarında Sınav Giriş Belgesi ile T.C. Kimlik Numarası yazılı ve fotoğrafları olan Nüfus Cüzdanı, geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarını bulundurmalıdır. Kimlik kartlarını kaybetmiş veya yenilemek için müracaat etmiş olan adaylara Nüfus Müdürlükleri tarafından verilmiş olan “Geçici Kimlik Belgesi/Kimlik Kartı Talep Belgesi” de geçerlidir. Bu belge ile de adaylar sınava girebilirler. Bu sene YGS’de önceki senelerden farklı bir uygulama olacak. Adaylar mağdur olmamaları için bu konuya özellikle dikkat etmelidir. Önceden adaylar sınav başladıktan 15 dakika sonraya kadar sınav binasına alınıyorlardı. Bu sene ise sınav başlamasına 15 dakika kalana kadar adaylar sınav binasına alınacaklar. YGS saat 10.00’da başlayacak olduğu için adaylar 09.45’e kadar sınav binalarına alınacaklar. Sınav başladıktan sonra hiçbir aday, sınav binasına ve sınav salonuna alınmayacaktır. Adaylar sınav binasına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kolye, küpe, bilezik, kalem, silgi, kalemtıraş vb. araçlarla gelmemelidirler. Bunlarla sınava girmelerine izin verilmeyecektir. Sınav başlamadan önce her adaya sınava gireceği salonda kurşun kalem, silgi, kalemtıraş verilecektir. Adaylar sınav günü yanlarında sadece şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirler. Sınav başladıktan sonra adayların tuvalet, lavabo veya başka bir ihtiyaç için sınav salonundan dışarı çıkmaları yasak olduğu ve sınav salonundan dışarı çıkan adaylar tekrar sınava alınmayacağı için bu hususa özellikle dikkat edilmelidir.
Başaramayacağım diye düşünmeyin
Sınava 1 gün kala YGS stresiyle başa çıkmanın bir diğer yolu ise başaramayacağım diye düşünmemektir. Öğrenciler heyecan, gerginlik ve karamsarlık içerisinde bulunmamalıdır. ‘Başaramayacağım’, ‘Sınavım kötü geçecek’, ‘Bildiklerimi unutacağım’ ‘Sınavda hiçbir şey yapamayacağım’ düşüncelerinden uzaklaşmalısınız.
Sınav sırasında ne yapmalı?
Sınav sırasında kaygıdan uzaklaşmak için öncelikle sınav yönergesini okuyun. Sorulara göz gezdirip, zamanı nasıl kullanacağınıza karar verin. Hangi sorudan başlayacağınızı belirleyin. Soru çözerken aklınıza gelen başka bir düşünceyi not edin. Soru çözerken dikkatinizi dağıtmayın. Dikkatinizin dağılması ve konsantrasyonunuzun bozulması yeniden kaygılanmanıza neden olur. Sınav sonrasında kendinizi ödüllendirin.