Ana Sayfa / İlginç / 14 Mayıs seçimleri geçersiz oy sayısı kaç?

14 Mayıs seçimleri geçersiz oy sayısı kaç?

Seçimlerde geçersiz oy sayısı kaç oldu 14 Mayıs 2023. 14 Mayıs seçimleri geçersiz sayılan oy sayısı kaç oldu en çok geçersiz oy hangi ilden çıktı, geçersiz oyların nedeni ne merak ediliyor. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde rekor katılım oldu milyonlarca seçmen sandık başına gitti ancak beklendiği gibi binlerce oy da geçersiz sayıldı. 

14 Mayıs geçersiz sayılan oy sayısı ve oranı kaç oldu merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerinde toplam kaç oy kullanıldı seçime katılım oranı ne ve ne kadar oy geçersiz sayıldı merak ediliyor. İşte 14 Mayıs seçimlerinin tüm merak edilenleri. Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başına gitti. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi’nde oy verme işleminin tamamlanmasıyla gözler “Seçimde kaç kişi ilk kez oy kullanacak, toplam kaç seçmen var?” sorusuna çevrildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Genel Seçimlerde oy kullanacak kişi sayısını duyurdu. İşte YSK’nın açıklamasına göre 2023 seçmen sayısı…

Seçimlerde kaç kişi oy kullanacak, ilk kez oy kullanan seçmen sayısı nedir? YSK duyurdu: 14 Mayıs 2023 Genel Seçimde kaç milyon kişi oy veriyor?

SEÇİMLERDE YURT DIŞINDA KAÇ KİŞİ OY KULLANACAK?

YSK Başkanı Yener, toplam seçmen sayısını da açıklarken, “Yurtdışında ise 3 milyon 416 bin 498 olup, bu seçmenlerimizden 1 milyon 595 bin 158’i kadın, 1 milyon 820 bin 940 erkek seçmen sayımız bulunmakta. 277 bin 646 seçmen ilk kez oy kullanacak.

Seçimlerde kaç kişi oy kullanacak, ilk kez oy kullanan seçmen sayısı nedir? YSK duyurdu: 14 Mayıs 2023 Genel Seçimde kaç milyon kişi oy veriyor?

TOPLAM SEÇMEN 64 MİLYON 113 BİN 941!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde 2 bin 435 kişi ilk kez oy kullanacak. Toplam seçmen sayımız 64 milyon 113 bin 941 sayısına ulaşmaktadır” bilgisini verdi.

KİMİN SANDIĞINDAN KİM ÇIKTI

Kritik cumhurbaşkanlığı seçimlerinin oy sayım işlemine başlandı. Liderlerin oy kullandıkları sandık sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan oy kullandığı sandıkta 212 oy ile; Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu da oy kullandığı sandıkta 229 oy ile birinci çıktı.

Türkiye bugün cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. Saat 17.00 itibarıyla sona eren oy verme işleminin ardından sayımlar da başladı. Liderlerin oy kullandığı sandık sonuçları da geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Erdoğan’ın oy kullandığı 3279 numaralı sandıkta kayıtlı 380 seçmenden 364’ü oy kullandı, 7 oy geçersiz sayılırken, 1 oy da zarfta işaret olduğu için açmadan geçersiz sayıldı.

ERDOĞAN KENDİ SANDIĞINDAN BİRİNCİ ÇIKTI

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandıktan Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan 212 Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 132 oy, Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ise 12 oy aldı.

İlginizi Çekebilir

Kedi çiçeği gerçek mi?

Kedi çiçeği var mı, kedi çiçeği nerede yetişiyor soruları. çiçekler ve ilginç  bitkiler. kedi Çiçeği …

Sınırsız Hosting