Ana Sayfa / Genel / 2016/2 KPSS tercih sonuç öğrenme

2016/2 KPSS tercih sonuç öğrenme

KPSS 2016/2 tercih sonucu öğrenme ve sorgulama. KPSS tercih sorgulama ve KPSS sonuç bakma sayfası internette. KPSS tercih sonuçları ÖSYM tarafından bugün açıklandı. Yüz binlerce adayın merakla beklediği KPSS sonuçları, 9 Ocak 18.05 itibariyle erişime açıldı. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunlarının yapmış olduğu tercihler dahilinde 2 bin 51 kişilik kadroya atanan kişiler bu sonuçlarla netleşmiş oldu. İşte KPSS tercih sonuçları ve detaylı bilgiler

Yeni KPSS tercih öğrenme ve sorgulama sonuçları. 2016-2 KPSS tercih sayfası internette. e devlet üzerinden KPSS sonucu öğrenme. KPSS tercih sonuçları birçok adayın meraklı bekleyişlerinin ardından bugün erişime açıldı. 2 milyona yakın adayın tercih yaptığı KPSS tercih sonuçları ÖSYM İnternet sitesi üzerinden öğrenilebilecek. İşte, toplamda 2 bin 51 adayın atanacağı KPSS tercih sonuçları ve sonuçlara ait sayısal bilgiler

KPSS TERCİHLERİ GEÇEN YIL NE ZAMAN AÇIKLANMIŞTI?

Geçtiğimiz yıllarda 16-25 Kasım tarihlerinde tamamlanan KPSS tercih işlemleri, sonuçları ile 01 Aralık tarihinde memur adaylarının erişimine açılmıştı. Aynı hesaba göre bu yıl en geç 9 Ocak Pazartesi günü açıklanması gereken sonuçlar, beklendiği tarihte erişime açıldı.

KPSS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YENİ UYGULAMALAR HAKKINDA

KPSS tercih sonuçları kafalarda soru işareti olarak kalmaya devam ederken ÖSYM’nin resmi sayfasındaki duyuru sayfasından yeni bir açıklama geldi. “2017 KPSS ve ÖABT Adaylarının Dikkatine!” başlığıyla verilen haberde KPSS testlerindeki ve puan türündeki değişiklere değinildi. İşte, duyuruda yer alan o ifadeler ve yeni KPSS puan türleri!

YENİ KPSS PUAN TÜRLERİ

2017 KPSS ve ÖABT’de yapılan değişiklikler aşağıda adayların bilgisine sunulmuştur:
• KPSS’de Ekonometri Testi yer almayacaktır.

• KPSS Puan Türleri yeniden belirlenmiştir.

• Lisans düzeyinde yapılan KPSS’lerde alan testleri (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanacaktır.
Genel Yetenek Testi

Genel Kültür Testi

Eğitim Bilimleri Testi

YDS (İlkbahar Dönemi)

KPSSP120

0,15

0,15

0,20

0,50

MEMUR ATAMASI KAÇ PUANLA OLUR?

KPSS tercihlerini gerçekleştiren adayların en çok merak ettikleri konulardan biri de aldıkları puanların memur olmak için yeterli olmadığı. Biz de bu sorunun yanıtını KPSS alanında rehberlik hizmeti veren uzmanlara sorduk. İşte, uzman KPSS puanlarına yönelik açıklamalarından çıkan sonuç!

Uzmanların verdiği bilgiye göre adayların hangi kadrolara başvurabilecekleri ÖSYM tarafından açıklanacak tercih kılavuzunda yer alacak. KPSS’ye giren memur adaylarına 30 tercih hakkı verilecek ve puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak. Kadro sayısı ne kadar yüksek, adayın puanı ne kadar fazla olursa o kadroya yerleşmek daha avantajlı hale gelecek. Bu nedenle kamu kurumlarının ilan edeceği kadro sayıları oldukça önemli.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting