Ana Sayfa / Manşet / 2017 KPSS tarihi ve başvuru tarihi

2017 KPSS tarihi ve başvuru tarihi

KPSS 2017 tarihi ve başvuru tarihi. 2017 KPSS bu yıl 21 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. KPSS ile devlet memurluğu hayali kuran yüz binlerce vatandaş, 2017’de yapılacak sınav için hazırlıklarına devam ediyor. Kamu tarafından istihdam edilecek isimlerin belirleneceği KPSS, uzman ve normal memurluk yapılacak kadrolardaki boşlukları değerlendirmek için kullanılacak. Peki, lisans, ön lisans ve ortaöğretim alanında sınava katılım gösterecek isimlerin merakla beklediği KPSS 2017 ne zaman yapılacak?

Bu yıl KPSS’nin hangi tarihte yapılacağı ve KPSS için başvuru tarihleri açıklandı. 2017 KPSS sınavı ne zaman sorusu, sınava hazırlıklarını devam ettiren birçok kamu adayının gündeminde önemli bir yer tutmaya devam ediyor. 2017 yılında gerçekleştirilecek KPSS ile tercih edecekleri kamu kurumlarında istihdam edilme mücadelesine girecek olan adaylar, bu sınavın ÖSYM tarafından ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, adayların araştırmalarını sürdürdüğü 2017 KPSS ne zaman yapılacak? İşte, ÖSYM tarafından yapılan duyuru detayı

BU YIL KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Merakla beklenen 2017 KPSS sınav tarihi belli oldu. memur olmak isteyen ve kamuda görev almak isteyenler şimdiden 2017 KPSS için çalışmaya başladı. Tabi herkes KPSS 2017 için başvuru tarihlerini de merak ediyor. ÖSYM’nin 2017 yılı için yayımladığı sınav takvimine göre;

* Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınavı 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek. Bu sınavın başvuruları 14-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 16 Haziran Cuma günü açıklanacak.

* KPSS Alan Bilgisi sınavı 28 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak. Bu sınavın başvuruları 14-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 16 Haziran Cuma günü açıklanacak.

* KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvuruları da diğerleri gibi 14-27 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar, 04 Ağustos tarihinde açıklanacak.

ÖSYM, ÖABT ADAYLARI İÇİN DUYURU YAYIMLADI

ÖSYM, ÖABT sınavlarında yapılacak değişikliklerle alakalı bir duyuru yayımladı. İşte, yayımlanan o duyuru;

“2017 KPSS ve ÖABT Adaylarının Dikkatine!

2017 KPSS ve ÖABT’de yapılan değişiklikler aşağıda adayların bilgisine sunulmuştur:

KPSS’de Ekonometri Testi yer almayacaktır.

İlginizi Çekebilir

Yeni öğretmen ataması tarihi

Öğretmen ataması, kaç öğretmen atanacak hangi branşlarda öğretmen alınacak MEB açıklıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting