Ana Sayfa / Kime Ait / 2018 Direksiyon sınav tarihi
EHLİYET SINAV TARİH

2018 Direksiyon sınav tarihi

Ehliyet sınavı tarihi ve direksiyon sınavı tarihi 2018 için belli oldu. 2018 MEB ehliyet sınav ve direksiyon sınav tarihleri ve sınava girecek sürücü adaylarına önemli uyarı. Sınavda adayın aracı düzgün şekilde hareket ettirmesi, dönüş kurallarına uyması, emniyet kemerini takması gibi durumlar artı puan getirir. Adayın hız kurallarını ihlal etmesi, araç ile geri geri gidememesi gibi durumlar da puanının düşmesine neden olur. Direksiyon sınavının süresi ortalama olarak 35 dakikadır. Her adayın sınavından sonra, 5 dakika ara verilir. Sınavın sonuçları da sınav komisyonu tarafından genel olarak aynı gün içerisinde açıklanır ve adaylara ilan edilir.

Yeni yılın ilk ehliyet ve direksiyon sınav tarihleri açıklandı.Ehliyet almak isteyenler direksiyon sınavına girecek. Ehliyet sınavında en az 70 puan alanlar, direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Direksiyon sınavında adaylara ilk olarak, atacın tanınması ile ilgili birkaç soru sorulur. Sorulara yeterli cevaplar veremeyenler başarısız sayılırlar. Sürüş aşamasına geçildiğinde, adayın aynaları kontrol etmesinden emniyet kemerini takmasına direksiyon hakimiyetini sağlamasından hız kurallarına uymasına kadar pek çok noktaya dikkat edilir ve puan verilir. Adayın sürüş esnasında yapacağı her hata puanının düşmesine neden olur. Ehliyet almaya hak kazanan adayları direksiyon sınavında nasıl bir uygulama bekliyor? Direksiyon sınavını geçenler, stajyer ehliyet sahibi olurlar. Stajyer ehliyet için verilen süre,2 yıldır. Adayların bu süreçte başarılı olabilmesi için, 75 ceza puanına ulaşmaması gerekir. 75 ceza puanına ulaşanların ehliyetlerine el konulur. Ehliyeti alınanlar, psikoteknik teste girerler. Test sonucunda ehliyet alınabilmesi için, sürücü kursuna kayıt olunarak yeniden sınava girilmesi gerekir.

Direksiyon sınavı ne zaman yapılacak sorusu merak ediliyor. 23 Aralık’ta yazılı sınava girenler ne zaman direksiyon testinden geçecek? Direksiyon sınavı MEB ile ilgili detaylar haberimizde. Direksiyon sınavı, yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 15-20 gün sonra uygulanmaktadır ve böylece yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar ehliyet sahibi olabilmek için direksiyon sınavına katılmaktadır. Ehliyet sınavında yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar, bir sonraki ve son aşama olarak direksiyon sınavına katılacak. 13-14 Ocak 2018 tarihinde yapılacak. Sınavda adayın aracı düzgün şekilde hareket ettirmesi, dönüş kurallarına uyması, emniyet kemerini takması gibi durumlar artı puan getirir. Adayın hız kurallarını ihlal etmesi, araç ile geri geri gidememesi gibi durumlar da puanının düşmesine neden olur. Direksiyon sınavının süresi ortalama olarak 35 dakikadır. Her adayın sınavından sonra, 5 dakika ara verilir. Sınavın sonuçları da sınav komisyonu tarafından genel olarak aynı gün içerisinde açıklanır ve adaylara ilan edilir.
DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

13-14 Ocak 2018 tarihinde yapılacak.

DİREKSİYON SINAVI NASIL YAPILIR?

Ehliyet sınavında en az 70 puan alanlar, direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Direksiyon sınavında adaylara ilk olarak, atacın tanınması ile ilgili birkaç soru sorulur. Sorulara yeterli cevaplar veremeyenler başarısız sayılırlar. Sürüş aşamasına geçildiğinde, adayın aynaları kontrol etmesinden emniyet kemerini takmasına direksiyon hakimiyetini sağlamasından hız kurallarına uymasına kadar pek çok noktaya dikkat edilir ve puan verilir. ADayın sürüş esnasında yapacağı her hata puanının düşmesine neden olur.
Sınavda adayın aracı düzgün şekilde hareket ettirmesi, dönüş kurallarına uyması, emniyet kemerini takması gibi durumlar artı puan getirir. Adayın hız kurallarını ihlal etmesi, araç ile geri geri gidememesi gibi durumlar da puanının düşmesine neden olur. Direksiyon sınavının süresi ortalama olarak 35 dakikadır. Her adayın sınavından sonra, 5 dakika ara verilir. Sınavın sonuçları da sınav komisyonu tarafından genel olarak aynı gün içerisinde açıklanır ve adaylara ilan edilir.

İlginizi Çekebilir

Ali Erbaş’ı kaç kişi koruyor

Lüks ve şatafat tutkusuyla gündemde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Ebaş’ı adeta bir ordu koruyor. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting