Ana Sayfa / Gündem / 2018 hac kura sonuç 1 şubat
HAC KURA 23 ŞUBAT

2018 hac kura sonuç 1 şubat

Hac kura 1 Şubat sonuçları belli oluyor. 2018 hac kuraları 1 şubat Perşembe günü çekiliyor. Hac için ne kadar para gerekiyor ve hac için gereken evraklar ve hazırlıklar. Hac kuralarının 2018 çekilişi için tarih bilgisi geldi. Farklı ırkları, renkleri, coğrafyaları ve kültürleri olan ama aynı imanı, aşkı ve heyecanı olan müminleri senede bir defa Kabetullah’ın etrafında bir araya getiren hac ibadet için başvurular 21-29 Aralık tarihlerinde alınmıştı. Peki hac kuraları ne zaman gerçekleşecek? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac kuraları hakkında detaylar.

1 Şubat Hac kura sonuçları 2018 belli oluyor. Bir kişinin 2018 rakamlarıyla hac parası ne kadar ve ne kadar para harcanıyor hac için. Hac kuraları ne zaman çekilecek sorusu, kura çekilişinin gerçekleşeceği tarihi araştıran vatandaşların araştırdığı konu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gerçekleştireceği Hac kura çekişi, salon içerisinde bireysel olarak izlenebildiği gibi, internet üzerinden ve bazı televizyon kanalları aracılığıyla da takip edilebilecek. Peki, Hac kuraları ne zaman çekilecek ve nereden canlı izlenebilecek? İşte, kura çekilişi hakkında merak edilen bazı detaylar

Hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığı güvencesiyle, 1 Şubat Perşembe günü halka açık bir şekilde canlı yayınla çekilecek. Kutsal topraklara gidecek olan vatandaşların belirlenmesinin ardından, hacı adaylarından bazı prosedürleri yerine getirmesi talep edilecek.

Kutsal topraklara gidebilmek için geçtiğimiz yıl eski başvurularla birlikte toplam başvuru yapan vatandaşların sayısı 2 milyonu aşmıştı. Bu yıl bu sayının daha fazla olması bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2017 yılında Suudi yetkililerle imzaladığı protokolle birlikte ülkemizden kutsal topraklara gidecek kişi sayısı 80 bine çıkarılmıştı.

2017 yılında oda tercihli konaklamada, 2 kişilik odada kişi başı ücreti 15 bin 500 TL, 3 kişilik odada kişi başı ücreti 14 bin TL, 4 kişilik odada kişi başı ücreti 12 bin 250 TL olarak belirlenmişti.

Otel tercihli konaklamalarda ise bu ücretler, 22 bin 750-24 bin 500 TL ile 27 bin 500-39 bin 750 TL olarak duyurulmuştu.

İlginizi Çekebilir

MEB yeni müfredat taslağı

MEB’in yeni müfredat taslağı erişime açıldı. Okul derslerinde konular azaldı, yüzde 35 seyreltme yapıldı. Öğretmen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting