Ana Sayfa / Gündem / Balmumu heykel müzesi Grand Pera’da

Balmumu heykel müzesi Grand Pera’da

İstiklal Caddesi’ndeki Grand Pera’da dünyanın en ünlü balmumu heykel müzesi olan Madame Tussauds açılıyor. Madame Tussauds balmumu heykel Müzesinde yüzlerce ünlünün heykeli bulunuyor. 

İstanbul dünyanın en büyük ve en ünlü balmumu müzesi olan Madame Tussauds heyecanı yaşıyor. 28 Kasım’da Balmumu Heykel Müzesi Madame Tussauds İstanbul’da Açılıyor.
Dünyanın en ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds’nun İstanbul’daki merkezi, 28 Kasım’da İstiklal Caddesi’ndeki Grand Pera’da ziyarete açılıyor.

55 ünlünün tıpa tıp berzenlerinni bulunduğu balmumu müzesi büyük ziyaretçi akınına uğrayacak. Özellikle Atatürk’ün balmumu heykeli büyük dikkat ve ilgi görecek. Dünyanın en ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds’nun 21. merkezi İstiklal Caddesi’ndeki Grand Pera binasında kapılarını açıyor. Türkiye’den ve dünyadan 55 ünlü ismin tıpatıp benzeri olan balmumu figürleri 28 Kasım itibariyle ziyaretçileriyle buluşmayı bekliyor.3250 yıllık büyüleyici tarihe sahip Madame Tussauds’nun İstanbul’daki merkezi, Türkiye’nin ve dünyanın yıldız isimlerinden oluşan balmumu figür koleksiyonuyla kapılarını 28 Kasım’da açılacak.

Müzenin basın ön gösteriminde açıklamada bulunan Legoland Discovery Centre ve Madame Tussauds İstanbul’un Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner, müzenin arkasında çok büyük bir emek olduğunu belirterek, “Merlin Entertainment Group, dünyanın en büyük aile eğlence merkezlerini işleten bir grup ve biz son 3 yılda 3 büyük yatırım yaptık. Öncelikle Sea Life Akvaryum arkasından Legoland Discovery Center ve üçüncü yatırımımız da Madame Tussauds İstanbul.” dedi.

Suner, Madame Tussauds’nun 250 yıllık geçmişe sahip, balmumu figürlerin bulunduğu bir müze olduğunu dile getirerek, “Türkiye’ye getirirken öncelikle bir anket grubu kuruldu. Anketin soruları, ‘En çok hangi sanatçıyı görmek istiyorsunuz ve en çok hangi figür sizi mutlu eder? gibi bir çalışma yapıldı. Bunlar sonra tek tek detaylı bir şekilde irdelendi. Elimize bir liste çıktı. Bu listeden sonra hayatta olanlarla bizzat temasa geçildi. Hayatta olmayanların yasal varisleri veya yakınlarıyla temasa geçildi ve çalışmalar başlatıldı.” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Necmettin Erbakan Akyüz’e soruşturma

Şampiyon olduktan sonra Filistin barağı açtı diye şampiyonluğu elinden alınan Necmettin Erbakan Akyüz’e soruşturma açıldı. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting