Ana Sayfa / Manşet / Çavuşoğlu’na Hollanda engeli

Çavuşoğlu’na Hollanda engeli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya uçağının iniş izni iptal edildi. Hollanda ile Türkiye arasında tarihin en büyük diplomatik krizi yaşanıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanya’ya iniş izni iptal edildi.Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun iniş iznini iptal ettiği belirtildi. Yapılan açıklamada “Çavuşoğlu’nun iniş izni hükümet kararıyla iptal edildi” denildi. Hollanda iptal kararına güvenlik endişelerini gerekçe gösterdi.

Hollanda Mevlüt Çavuşoğlu’nun ülkeye giriş iznini iptal edince büyük bir skandal patlak verdi Türkiye ile Hollanda arasında. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Rotterdam’a gideceğini duyurmuş, Reuters Ajansı’na konuşan Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebu-Talep ise Dışişleri Bakanı’nın referandum kampanyası yapmasına izin çıkmadığını açıklamıştı. Belediye Başkanı, Çavuşoğlu’nu Rotterdam’da saygıyla ağırlayacaklarını da belirtmişti.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Eğer Hollanda benim uçuş iznimi iptal ederse, eğer böyle bir şey yaparlarsa, ekonomik ve siyasi bizim Hollanda’ya karşı yaptırımımız çok ağır olur” ifadelerini kullanmıştı
Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da Almanya’da yapacağı bir etkinlik iptal edildi. Karara gerekçe olarak Kaya’nın konuşma yapacağı salonun, sadece pazar günleri ve tatil günlerinde kullanım izni olması gösterildi.

İlginizi Çekebilir

Abdülkadir Bedir öldü

Abdülkadir Bedir evinde ölü bulundu. Sur CHP’li belediye başkan adayı evinde ölü bulundu. Diyarbakır’da yerel …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting