Ana Sayfa / Kime Ait / Abdullah Kaya nereli, neci ve kim?

Abdullah Kaya nereli, neci ve kim?

Abdullah Kaya aslen nereli, yaşı, eğitimi ve kimdiri sorusu. Yeni THK Başkanı olan Abdullah Kaya bilgileri. Abdullah Kaya kimdir? Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanlığı’na seçilen Abdullah Kaya hayatı ve kariyeri merak ediliyor. İşte Abdullah Kaya biyografi içeriğimiz…

THK yeni Kayyum Başkanı Abdullah Kaya nereli, eğitimi, neci ve kimdiri merak ediliyor. Abdullah Kaya kimdir? Kariyerinin yanı sıra son olarak gerçekleştirilen atama kararları ile en çok merak edilen isimlerden biri olan Abdullah Kaya hayatı hakkında her şey…

Abdullah Kaya biyografi
tam adı; Hacı Abdullah Kaya,

doğum; 1965, Kayseri

eğitimi; Kamu yönetimi

görevi; son olarak THK kayyum heyetinin başına geçti.

Abdullah Kaya hayatı
1965 yılında Kayseri ilinde doğdu.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Ayrıca Abdullah Kaya, 1998-1999 yıllarında ABD Carnegie Mellon Üniversitesi Kamu Yönetimi dalında yüksek lisans yaptı.
İçişleri Bakanlığı dönemi
Abdullah Kaya, çalışma hayatına İçişleri Bakanlığında başladı. Ayrıca 1990 yılında Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak Maliye Bakanlığına girdi. Maliye Bakanlığında ise Baş Müfettişlik, Genel Müdür Yardımcılığı, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.1965 yılında Kayseri ilinde doğdu.

kariyeri
Kaya, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Ayrıca Abdullah Kaya, 1998-1999 yıllarında ABD Carnegie Mellon Üniversitesi Kamu Yönetimi dalında yüksek lisans yaptı.

Abdullah Kaya, çalışma hayatına İçişleri Bakanlığında başladı. Ayrıca 1990 yılında Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak Maliye Bakanlığına girdi.

Maliye Bakanlığında ise Baş Müfettişlik, Genel Müdür Yardımcılığı, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ABDULLAH KAYA’YI YÖK ÜYELİĞİNE ATAMASI
Cumhurbaşkanlığı kontenjanından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13.08.2016 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine atanmıştır.

Ayrıca Maliye Bakanlığı Müsteşarı Abdullah Kaya iyi derecede İngilizce bilmektedir. Kaya evlidir ve 3 çocuk babasıdır.

İlginizi Çekebilir

Küçükçekmece çöken bina son durum

Küçükçekmece çöken binada ölen ve yaralananların isimleri. 3 katlı bina çöktü. Küçükçekmece çöken bina kaç …

Sınırsız Hosting