Ana Sayfa / Genel / ACT Havayolu kime ait, kimin?

ACT Havayolu kime ait, kimin?

Bişkek’te Kargo uçağı düşen ACT hava yolları kime ait, kim tarafından kuruldu ve kaç uçağı var. Türkiye’de kargo taşımacılığı yapan uçak şirketleri ve ACT Kargo uçakları bilgileri.  ACT Kargo uçağında ölen mürettebat kimlikleri. İşte ACT kargo uçağında ölen Türk mürettebat isimleri.  Kazada hayatını kaybeden mürettebatın isimleri belli oldu. Kazada Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Yükleme Uzmanları Melih Aslan ile İhsan Koca  yaşamını yitirdi.

ACT Havayolları sahibi kim, kim tarafından kuruldu ve merkezi nerede bilgileri. Kırgızistan’da kargo uçağı düşen Türk şirketi ACT Havayolları ne zaman kuruldu ve sahipleri kim bilgileri. ACT Havayolu şirketi telefonları ve iletişim adresleri ile ACT Pavayolları genel merkezi adresi ve bilgileri.2004 yılında kurulmuş, 2006 yılında Türk sivil havacılık duayenleri Yavuz Çizmeci ve Dağlar Çizmeci’nin ‘HBK Investments’ birlikteliği ile el değiştirmiştir. 2008 yılında % 21 özsermaye hissesi ‘Manara Investments Ltd’ tarafından alınmıştır. Manara dört lider Suudi iş grubu tarafından desteklenen bir yatırımcıdır.

ACT ÇİNLİLERLE ORTAK OLDU

ACT Havayolları, 2007 yılında en saygın SCATA Tedarik Zinciri ve Taşımacılık ödülü olan ‘Yılın Hava Kargo Operatörü’ ödülünü kazanmıştır.

2011 yılında, Çinli HNA Group, ACT Havayolları hisselerinin % 49’unu satın almıştır. Hisselerinin % 50,9’u Dağlar Çizmeci’de %0.9’u diğer Türk ortaklarında bulunmaktadır. Bu ortaklık gerçekleştikten sonra ACT Havayolları’nın markası myCARGO olarak değişmiştir.
ACMI – Wet lease

ACT HAVAYOLLARI HİZMETLERİ

myCARGO İstanbul merkezli olup, ACMI bazında belli başlı büyük taşımacılık yapan firmalara ekstra kapasite sağlamak amacıyla dünyada birçok noktaya uçmaktadır.

Charter

myCARGO, kısa süreli bidirimlerde bile dünyanın her yerine charter uçuş yapabilecek şekilde uzmanlaşmıştır. Afganistan’da Kabil, Kandahar ve Bagram; Irak’ta Basra ve Bağdat gibi çeşitli bölge ve şehirlere sayısız charter uçuş gerçekleştirmiştir. myCARGO, bu bölgelerde ve şehirlerde charter operasyon konusunda bilgi birkimi, deneyim ve know-how sahibi yer işletme ve uçuş ekibiyle, oldukça iddialı ve tecrübe sahibidir.

Özel Kargo
Değerli Kargo
Tehlikeli Madde
Kolay bozulan, çürüyen, değer kaybına uğrayan mallar
Canlı Hayvan
İnsani Yardım Malzemeleri

ACT GENEL MERKEZ ADRESİ VE İLETİŞİM
Istanbul Kurtkoy Premium Residence
Yenisehir Mh. Millet Cd. Sumbul Sk. No: 8, Kat 7
34912 Kurtkoy / Pendik – Istanbul / TURKEY

BİŞKEK Havalimanı’na iniş sırasında düşen ACT Havayolları’na ait Boeing 747-400F tipi (Jumbo jet) kargo uçağı ile ilgili olarak ACT Merkez ofisinden bir açıklama yapıldı.
Şirketin Yavuz Çizmeci ile bir ortaklığının bulunmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimiz yüzde 49 yabancı, yüzde 51 Türk ortaklardan oluşmakta olup, Yavuz Çizmeci’nin şirketimizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Sivil Havacılık yetkililerinin ACT merkez ofisine geldiği ve uçağın dosyalarına el koyduğu gibi bir durum söz konusu değildir. Tüm havayolu kazaları sonrası yapıldığı gibi, kaza hakkında araştırma başlatılmış olup, şirketimiz tarafından uçağa ilişkin tüm teknik kayıtlar, ilgili yerlere iletilmiştir. Merkez ofiste konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

ACT KARGO UÇAĞI DÜŞTÜ BİŞKEK’TE
istanbul Atatürk Havalimanı’ndan önceki gün kalkan TC-MCL tescilli Boeing 747-400F Jumbo Jet tipi kargo uçağı, önce Kazakistan’da Astana’ya, oradan da Hong Kong’a uçtu. Burada uçağı, Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Yükleme Uzmanı (Load Master) Melih Aslan ve Teknisyen İhsan Koca teslim aldı.

Kargosunu alan uçak, yerel saatle bugün 01.10’da Hong Kong’dan Bişkek’e gitmek üzere havalandı. Uçağın, Manas havalimanından İstanbul’a hareket etmesi planlanıyordu. Uçağın, Türkiye saati ile 04.45’te Manas Uluslararası Havalimanı’na inişi sırasında radar bağlantısı kesildi. Arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilirken, uçağın yanan enkazı pist yakınlarında bulundu.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting